ВИШЕ ОД СПОРТА... Игор Мировић, Милош Марков и Дане Баста

Покрајинска влада

Финансијска подршка за опремање спортских објеката у Баранди и Сефкерину

УЛАГАЊЕ У СПОРТ ЈЕ УЛАГАЊЕ У БУДУЋНОСТ

Међу 57 пројеката за изградњу и опремање спортских терена у АП Војводини, које је финансијски подржао Покрајински секретаријат за спорт и омладину, два су из општине Опово, један у Сефкерину и један у Баранди, и то…

Покрајинска влада наставља да финансијски подржава пројекте локалних самоуправа од значаја за грађане у разним сферама друштвеног живота. Тако је, последњим конкурсом, подржано 57 пројеката из области спорта, и то 39 оних из области спортске инфраструктуре у школама и 18 оних који припадају свима, у сфери јавне инфраструктуре.

Од укупно 225 милиона динара опредељених за све те пројекте, Општини Опово припало је 5.140.380 динара за реализацију пројекта „Инвестиционо одржавање терена за мали фудбал и рукомет у Баранди“, а одобрено је и 256.150 динара за постављање заштитних мрежа око спортског терена у школи у Сефкерину, а која је у саставу ОШ „Доситеј Обрадовић“ Опово.

Истичући да локална самоуправа континуирано ради на што разноврснијој изградњи спортске инфраструктуре у сва четири насељена места у општини Опово, Милош Марков,

председник општине, рекао је и ово:

Наша општина је на овом конкурсу за унапређење спортске инфраструктуре, који је расписао Покрајински секретаријат за спорт и омладину, аплицирала са два пројекта. Конкретно, локална самоуправа са пројектом за реконструкцију рукометног игралишта у Баранди, а Основна школа „Доситеј Обрадовић“ за поставку заштитних мрежа на спортском терену у Сефкерину. Велико ми је задовољство да су оба пројекта подржана, Секретаријат нас је подржао, што нама омогућава да преко лета изводимо радове, односно да можемо да радимо реконструкцију терена у Баранди и то нам је изузетно битно, то је једно комбиновано игралиште које обухвата и кошарку и рукомет, а налази се у врло девастираном стању. Овај конкурс нам омогућава да га у потпуности реконструишемо, урадимо нову тартан подлогу, направимо једно ново мултифункционално игралиште које ће бити намењено за све који буду желели да се баве спортом, првенствено за децу и за младе али и за спортисте и рекреативце, тако да настављамо да унапређујемо спортску инфраструктуру на територији наше општине“ – рекао је Милош Марков, након потписивања уговора у Покрајинској влади, којем је поред Данета Басте, покрајинског секретара за спорт и омладину, присуствовао, и уговоре уручио, Игор Мировић, председник Покрајинске владе.

(Фото: Покр.влада)

Медијски пројекат „Општина Опово – један путоказ за четири насељена места“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.