НИЈЕ СЛУЧАЈНО... Српска и Румунска црква у Алибунару, једна поред друге

Алибунар

Финансијска подршка удружењима грађана, црквама и верским заједницама

ОНО ШТО ЈЕ ПРИОРИТЕТ И ОНО ШТО ОСТАЈЕ

• Уговорима, које је потписала Зорана Братић, председница општине, средства су одобрена за реализацију пројеката од посебног значаја у разним друштвеним сферама, као и очувања културно-историјског блага и афирмације духовног идентитета народа

У петак, 6. августа, председница Општине Алибунар Зорана Братић потписала је уговоре са представницима удружења грађана, цркава и верских заједница, чији су пројекти „прошли“ на јавном конкурсу Општине Алибунар.

После потписивања уговора са представницима удружења грађана, Зорана Братић је истакла да Општина Алибунар је и ове године, значајним средствима из општинског буџета,  подржала активности удружења грађана, односно, невладиних организација, а за реализацију пројеката од јавног интереса у приоритетним областима друштвеног живота, као што су унапређење људских и мањинских права, афирмисање родне равноправности, заштита здравља, борба против сваке врсте дискриминације, као и подршка науци, образовању и културном стваралаштву младих.

Што се тиче цркава и верских заједница, по речима председнице Општине Алибунар, подржани су пројекти који се односе на градитељску делатност цркава, санацију и рестаурацију иконостаса црквених храмова, санацију парохијских домова, као и пројекти за одржавање значајнијих верских манифестација.

За све подржане пројекте, из општинског буџета издвојено је 3.500.000 динара, а све са циљем, како је истакла Зорана Братић, председница општине, очувања културно-историјског блага, као  и очувања и афирмације духовног идентитета народа.

Пројекат „Општина Алибунар – грађанин у функцији актера локалне самоуправе општине“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове јединице локалне самоуправе која је доделила средства.