ОНЕ СУ ТЕ КОЈЕ... „Видовданке“ за својим штандом

Црепаја

Фестивалом јабука завршено обележавање Госпојинских дана

НЕ ЗОВУ СЕ ОНЕ СЛУЧАЈНО „ВИДОВДАНКЕ“

• Општина ће увек подржавати манифестације које имају за циљ промоцију народне традиције, обичаја, али и гастрономије – истакао је Петар Вишњички, заменик председника Општине Ковачица

У организацији Удружења жена „Видовдан“, уз учешће више удружења из јужног Баната, у Црепаји је, у среду,  22. септембра, на Малу Госпојину, одржана још једна манифестација промоције јабука – Фестивал јабука.

Осим јабукама и разним ђаконијама од тог воћа, справљеним по рецептима наших бака.

Фестивал јабука је обиловао и другим садржајима, и фолклорним (најмлађи чланови КУД „Свети Сава“ из Црепаје), и певачким (ОК бенд), али и свим оним другим који неизбежно иду уз овакву врсту дружења.

Поред промоције јабука и свега онога што се од јабуке може направити, Фестивал је имао и такмичарки део, и то у три категорије: највећа јабука, најбољи деликатес од јабуке и најбрже љушћење јабуке. У првој категорији признање је отишло у Глогоњ, у другој – у Падину, а у трећој – у Панчево.

Учеснике ове успешне манифестације поздравили су Петар Вишњички, заменик председника Општине Ковачица, Драгана Латовљев, директорка Туристичке организације општине Ковачица, као и прва дама „Видовданки“ Љиљана Радивојев.  Током дана Фестивал јабука није пропустила да посети ни Марина Томан, начелница Јужнобанатског управног округа.

Обраћајући се присутнима, Петар Вишњички је истакао да ће Општина увек подржавати манифестације које за циљ имају промоцију народне традиције и баштине, али и гастрономије. Позвао је овом приликом и све оне који имају предлоге и пројекте да се у будућности одазову на конкурсе Општине Ковачица.

И Драгана Латовљев, директорка Туристичке организације, изразила је задовољство оним што је видела и начином на који је све то презентовано, истовремно захваљујући свим удружењима жена које су учествовале на овогодишњем Фестивалу јабука.

Иначе, организацију фестивала помогли су и Општина Ковачица и Туристичка организација општине Ковачица.

(Фото: Ковачица Инфо)

Пројекат „Општина Ковачица – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковачица
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.