Крушевац

Фестивал „Златна кацига“ упркос корони…

„КЛАСОВО МАЈСТОРСКО ПЕРО“ НИКОЛИ ДРАГАШУ

• Познати панчевачки карикатуриста овогодишњи је добитник награде која се додељује најуспешнијим следбеницима светског великана карикатуре Александра Класа

На  фестивалу „Златна кацига“, који се сваке године одржава у Крушевцу, а који је
ове године прилагођен ванредним околностима, признање „Класово мајсторско перо“ додељено је Панчевцу Николи Драгашу, и то – поштом.

Ово признање додељује се најуспешнијим следбеницима Александра Класа, једног од наших непревазиђених карикатуриста, чије карикатуре одишу изражајношћу и надахнућем, које у себи носе универзалну идеју и поруку, која је достизала светске размере.

Признање је утолико значајније што га може понети само неко ко је већ освајао награде на домаћим и страним конкурсима и фестивалима, и што одлуку о томе ко ће понети „Класово мајсторско перо“ доносе досадашњи добитници овог цењеног признања у свету карикатуре.

Тако се Никола Драгаш нашао у угледном друштву Дарка Дрљевића, Мухамеда Ђерлека, Горана Ћеличанина, Николе Оташа, Слободана Срдића, Тоше Борковића, Драгана Руменчића… оних који су „Класово мајсторско перо“ освајали од 2002. године, од када се ово високо признање додељује најуспешнијим следбеницима великог Александра Класа.

Пројекат „Град Панчево – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира(о) Град Панчево