ЗА УСПОМЕНУ... заједнички снимак свих награђених матураната са градоначелником
ЗА УСПОМЕНУ... заједнички снимак свих награђених матураната са градоначелником

Панчево

Град Панчево наградио најбоље матуранте панчевачких средњих школа

ДА УТИЧУ НА ДАЉИ РАЗВОЈ ПАНЧЕВА

• Ви сте данас пример највреднијег шт наш град Панчево може да пружи – поручио је матурантима градоначелник Саша Павлов, уручујући им награду од 10.000 динара

 

Музичка школа “Јован Бандур” била је данас домаћин свечаности коју је организовао Град Панчево, на којој су награђени најуспешнији матуранти средњих школа из овог града. Уз изванредан музички програм ученика и професора ове школе, најбољим средњошколцима Панчева награде је уручио градоначелник Саша Павлов, у друштву Татјане Божић, чланице Градског већа задужене за образовање.

Градоначелник је најпре захвалио Музичкој школи на гостопримству и богатом музичком програму, а онда је обраћајући се присутнима, честитао најбољим матурантима али и њиховим наставницима и родитељима.

Драго ми је што могу да вас поздравим и да вам честитам на оствареном успеху у школовању и дипломи, у име града Панчева и у своје лично име. Ви сте данас пример највреднијег што наш град Панчево може да пружи – млади, талентовани и перспективни људи који представљају покретачку снагу и будућност једног друштва – рекао је Павлов и нагласио да се баш зато Град Панчево труди да створи град односно амбијент у коме ће они, после завршетка свог школовања, желети да живе, раде, заснују породицу, професионално се остваре, а тиме и да утичу на даљи развој Панчева.

ПРИЗНАЊЕ НАЈБОЉИМА... Саша Павлов и један од 67 матураната
ПРИЗНАЊЕ НАЈБОЉИМА… Саша Павлов и један од 67 матураната

Ове године ову новчану награду добило је 67 матураната, од којих су 64 добитници дипломе “Вук Караџић”, док је 11 њих заслужило похвалу као ученик генерације, а било је и оних који су понели оба признања. Међу награђенима је највише ученика панчевачке Гимназије, њих 38, из Медицинске је било њих осморо, из Економске 6, Машинске 4, Електротехничке и Балетске школе по 3 ученика, а награђена су и два матуранта Пољопривредне школе, као и по један ученик Техничке школе “23. мај”, Музичке школе и ШОСО “Мара Мандић”. Град је за ове награде ове године издвојио 670 хиљада динара, дакле 10 хиљада динара по ученику, поред чега је свака школа добила и средства у висини од 79.400 динара намењених куповини књига које су као награда на школским свечаностима уручене најбољим ученицима.

(Старт 013)

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао

Град Панчево