ЗАЈЕДНИЧКИ... Саша Павлов и Владимир Гагић

Панчево

Почели радови на деоници пута поред НИС – Рафинерије нафте Панчево

БЕЗБЕДНИЈЕ ПОРЕД РАФИНЕРИЈЕ

• Још једна заједничка инвестиција НИС-а и Града Панчева, овог пута на повећању безбедности саобраћаја

Ових дана почела је да се реализује још једна заједничка инвестиција НИС- Рафинерије нафте Панчево и Града Панчева. Овог пута уговорена је заједничка акција у циљу повећања безбедности саобраћаја на деоници пута ОП1, који пролази поред Рафинерије нафте, управо оној на којој су се догађале саобраћајне несреће са смртним исходом, првенствено за пешаке.

У том смислу, а са циљем повећања безбедности саобраћаја на том прометном делу пута, Град Панчево и компанија НИС а.д. Нови Сад уговорили су заједничку инвестицију, чијим ће се завршетком, очекује се да тај рок не буде дужи од 30 дана, створити услови за знатно већу безбедност и за пешаке и за возаче.

ПОЧЕТАК РАДОВА… завршетак за месец дана (Фото: ГУ Панчево)

Првог дана почетка радова на реализацији ове инвестиције, на лицу места били су градоначелник Панчева Саша Павлов и директор Блока Прерада НИС – Рафинерије нафте Панчево Владимир Гагић, који су током обиласка радова упутили и апел возачима да опрезније и са више пажње пролазе путем поред Рафинерије нафте, јер број погинулих на том делу пута од Панчева према Старчеву је сам по себи упозоравајући и указује да се ради о деоници са изузетно високим ризиком опасности.

Иначе, сам пројекат је настао као резултат заједничких састанака представника градске власти и НИС – Рафинерије нафте, управо на тему повећања безбедности саобраћаја на том делу пута Спњностарчевачке улице. Након склопљеног Уговора о заједничком финансирању, почело се и са реализацијом самог пројекта. Уговором се предвиђа постављање нове саобраћајне сигнализације, која ће у знатно већој мери одговарати условима саобраћаја на том делу пута, а ту ће бити и нова светлосна сигнализација, нови путокази,  пешачке ограде, разделна острва, заштитни стубићи, као и знакови са радар детектором, а све у циљу да се повећања безбедности саобраћаја на том делу ове ризичне деонице.

Сагласност на пројекат, за чије је изввођење НИС обезбедио осам милиона динара, дало је Одељење за саобраћај Градске управе.

(Старт 013)

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао

Град Панчево