УГОЂАЈ ЗА ПАМЋЕЊЕ... пријатна шетња центром Сомбора

Вршац

Чланице удружења жена из Града Вршца у посети Сомбору

ИМАЛЕ СУ ШТА ВИДЕТИ И…

• Гошће из Вршца и околних села у Сомбору је дочекала Душанка Голубовић, државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

Представнице удружењa жена са територије Града Вршца посетиле су град Сомбор, где им је домаћин била Душанка Голубовић, државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

За време пријатног боравка у сомбору, жене из Вршца и околних села имале су прилику да посете Жупанијски двор, Галерију „Милан Коњовић“, као и и Градски музеј.

Оне су се том приликом упознале и са туристичком атракцијом града Сомбора, виделе су највеће уље на платну у Србији, а то је “Битка код Сенте“, уметничку креацију мађарског сликара, немачког порекла Ференца Ајзенхута.
„Другу половину дана провели смо у Бачком Моноштору, где смо обишли пчеларску радионицу и упознали се са причом Бачког подунавља. У месту Бездан смо обишли локалитет на Дунаву код Спомен музеја Батинске битке,“ истакла је Силвана Перетић из Удружења жена „Богатство различитости“ из Гудурице.