ЈАСНИ ЦИЉЕВИ... Бранко Бокун (Фото: Агродан)

Качарево

Бранко Бокун, председник Скупштине Месне заједнице Качарево

СЕЛО КОЈЕ ИМА БУДУЋНОСТ

• МЗ ће радити на  уређењу пословне зоне,  са циљем привлачења инвеститора и запошљавања младих

Са преко шест хиљада становника, Качарево је једно од већих насељених места у Граду Панчеву. Због уређене инфраструктуре, богатог друштвеног живота, али и близине Панчева и Београда, Качарево је данас добро место за живот, сматра председник Скупштине Месне заједнице Бранко Бокун.

– Што се тиче рада Скупштине МЗ, мора се рећи да се састајемо редовно, у складу са законом, а на тим нашим седницама доносимо одлуке које су окренуте само ка једном једином циљу, а то је интерес Качарева и бољи живот Качареваца. Наша Месна заједница је ове године у свом буџету имала 6,3 милиона динара, што се показало као довољно за наш рад, као и за рад ЈКП “Качарево”, сеоског предузећа које више него успешно обавља комуналне послове у селу, од уређења јавних и зелених површина до одржавања језера и спортске хале – каже наш саговорник. Поред паса луталица и понеке дивље депоније, што су проблеми са којима се суочава свако насеље, Качарево нема неких већих комуналних проблема, напомиње Бокун и додаје да је изградњом водоводне мреже и коначним прикључењем на градски водовод, решен и вишегодишњи проблем који је Качарево имало са пијаћом водом. Када је већ реч о води, важно је поменути да Качарево има биваторијум, јавну чесме која је извор чисте воде, по чему је ово насељено место јединствено.

БИВАТОРИЈУМ… јединствени извор чисте воде
ЛЕПО, НЕМА ШТА… седиште месне самоуправе

Као и све панчевачке МЗ, и Качарево кроз добру сарадњу са градским властима решава све проблеме са којима се ово село суочава, од оних инфраструктурних до активности у сфери културе и друштвеног живота, уопште. Месна заједница има добру сарадњу и са Туристичком организацијом “Сланинијада” по питању организације истоимене туристичке и привредне манифестације, која је од значаја за цео град Панчево, а која се традиционално одржава током фебруара сваке године када ово село, током три дана колико ова манифестација траје, посети више од 100 хиљада гостију, од којих је значајан део из иностранства, што је Качарево ставило на гастрономску мапу света.

Наш саговорник додаје да је Качарево данас једно од најживљих панчевачких насељених места што се, по његовом мишљењу, најбоље види током готово свакога дана када је ово село пуно Качареваца, а посебно младих људи који се друже у бројним локалима и кафеима или Дому културе који, иначе, током целе године има веома богат културно-уметнички програм. Током лета, Качарево и његово језеро постаје веома посећена дестинација за све Панчевце. Један од најважнијих задатака који је Месна заједница себи за будућност поставила је стварање услова за отварање нових радних места и то уређењем пословне зоне у селу, а са циљем привлачења инвеститора. Све ово заједно јасно говори да је Качарево село које има будућност, сматра председник Скупштине Месне заједнице Бранко Бокун.

И. В.

(Старт 013)

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао Град Панчево