Са насловне стране

Анкица Симин Дамјанов, чланица Општинског већа Опова

ЗА ТРИ ГОДИНЕ ВИШЕ НЕГО ЗА ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ

• Настављамо истим темпом, а од нових пројеката планирамо проширење објекта предшколске установе у Опову и изградњу вртића у Сефкерину – каже Анкица Симин Дамјанов

Општина Опово је локална самоуправа у којој су жене значајно заступљене у свим органима управљања, од Општинске управе и савета месних заједница до Општинског већа и Скупштине општине.

Тридесет деветогодишња Анкица Симин Дамјанов из Сефкерина (с поносом истиче своје године, слика казује зашто би их крила) је једна од њих и већ осам година се успешно и равноправно „носи“ са својим мушким колегама, како на послу којим се бави професионално, тако и оним који спадају у надлежност извршне власти у функционисању локалне самоуправе у општини Опово.

Анкица Симин Дамјанов  је у политику ушла 2011. године, када се учланила у Српску напредну странку и од тада је прешла пут од партијског активисте до функционера странке – председнице Уније жена Општинског одбора СНС Опово, а од 2016. године је и чланица Општинског већа општине Опово.

„Нисам хтела да инфериорно посматрам догађаје, посебно оне који су се у то време дешавали у нашој општини, а Српска напредна странка је био мој једини логичан избор, јер је то била једина политичка организација која је могла да се супротстави тадашњој власти такозване Групе грађана „Милорад Солдатовић“ и нешто позитивно промени у нашој општини“,  каже Анкица, одговарајући на питање шта је то било пресудно да почне да се бави и политиком.

Наша лепа саговорница са насловне стране овог броја Старта 013 је професионално запослена у ЈП „Пошта Србије“ и ради као управница у Пошти 10 у Панчеву. И као већница и као председница Уније жена и као управница поште и као супруга и као мајка двоје деце,  Анкица Симин Дамјанов на најбољи начин успева да усклади све своје професионалне и породичне обавезе, јер све што ради – ради са одговорношћу и са задовољством, па тиме и све постиже, јер у таквом приступу животној реалности нема промашајa и празног хода.

Анкица истиче да  јој посебно задовољство представља што као већница и председница Уније жена може да се активно бави темама, као што су родна равноправност, социјална и популациона политика.

„ Оно што с посебним еланом радимо то је организовање хуманитарних акција и трибина посвећених здрављу и равноправном положају жена, затим,  помажемо у оснивању женских удружења и разним активностима учествујемо у борби против насиља над женама. Главни акценат је на оснаживању жена у руралним срединама, као и њихово политичко ангажовање, а велику подршку имамо од стране министра за социјална питања Зорана Ђорђевића, који је нашу општину посетио више пута, каже Анкица Симин Дамјанов, посебно истичући и социјалну политику коју спроводи Општина Опово, за коју је она и задужена, којом локална самоуправа  активно учествује у области пронаталитетне популационе политике.  Анкица, заједно са колегом Небојшом Гашићем, редовно спроводи акцију поделе пакета за новорођене бебе на територији општине Опово, а како каже, недавно су сви млади родитељи обрадовани бесплатним ауто – седиштима за малишане.

У АКЦИЈИ… Анкица Симин Дамјанов са поклоном за новорођену бебу

„Поносна сам што сам део тима који претходне три године води локалну самоуправу јер смо у кратком временском року постигли више него што се у Опову урадило у последње две деценије. Настављамо истим темпом, а од нових пројеката планирамо проширење објекта предшколске установе у Опову и изградњу вртића у Сефкерину, напомиње Анкица Симин Дамјанов, општинска већница, председница Уније жена, управница поште на железничкој станици у Панчеву, супруга, мајка…

Једном речју, успешна, а уз то и лепа жена. А, како другачије, насловна страна је насловна страна.

СиБ