СЛЕДИ САДЊА ЈЕДНОГ СТАБЛА... Драгана Митровић и Срђан Кружевић се прикључују значајној акцији пошумљавања Војводине

Потпорањ

Акција пошумљавања Војводине на територији Града Вршца у пуном јеку

ЕКОЛОШКИ ПОДУХВАТ ОД ВЕЛИКОГ ЗНАЧАЈА

• Драгана Митровић, градоначелница Вршца и Срђан Кружевић, в. д. директора „Вода Војводине“ посадили су, симболике ради,  једно  стабло бреста, од 53.000 намењених пошумљавању газдинске јединице Вршац

У оквиру велике акције пошумљавања Војводине, само у Потпорњу ће, током ове године, бити засађено 46.000 стабала, од укупно 53.000 намењених за газдинску јединицу Вршац.

Данас су се радницима који раде на пошумљавању придружили и Драгана Митровић, градоначелница Вршца и Срђан Кружевић,  в. д. директора ЈВП „Воде Војводине, који су том приликим симболички  засадили једно стабло бреста, и то у приобаљу канала ДТД, на улазу у Потпорањ.

Ево шта је, након тога,  градоначелница Митровић, изјавила:
-Налазимо се у Потпорњу где је у току велика акција пошумљавања Војводине где ће, у оквиру редовног годишњег пошумљавања, у овом насељу бити засађено 46.000 садница бреста. Захваљујући Јавном водопривредном предузећу „Воде Војводине“,  само на газдинској јединици Вршац укупно ће бити засађено 53.000 садница у току ове године, што је од великог еколошког значаја за наш град.
Град Вршац спроводи активну политику унапређења заштите животне средине и за ту намену опредељујемо значајна средства, само током претходне недеље,  у сарадњи са „Градским зеленилом“ засадили смо преко 1.200 стабала јасена и четинара на 30 локација у самом граду и већини насељених места. Велики број стабала засађен је на Војничком тргу, Тргу Андрије Лукића, Булевару Милоша Обилића и Градском језеру, а у наредном периоду настављамо са овом акцијом у свим деловима града, као и остатку насељених места. Такође, прошле недеље потписан је уговор са Министарством заштите животне средине о пошумљавању заштићеног подручја Мали рит, и то  аутохтоном сортом храста лужњака, што ће поред  ревитализације шумских појасева у заштићеном подручју проширити и шумско станиште за заштићене врсте биљака и животиња. Град Вршац планира да и у будућности реализује велики број пројеката из области заштитне животне средине, а све у циљу стварања још квалитетнијих услова за живот наших суграђана – истакла је градоначелница Вршца Драгана Митровић.
Срђан Кружевић, в. д. директор „Вода Војводине“, истакао је велики допринос локалне самоуправе овај акцији пошумљавања, најављујући нове инвестиције, које ће почети већ средином маја.

Пројекат „Град Вршац – грађанин као кључни актер градске локалне самоуправе“ суфинансира Град Вршац.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.