Пландиште

Акценти са 32. седнице Скупштине општине Пландиште

КОРЊА НОВИ ЧЛАН ОПШТИНСК0Г ВЕЋА

• Нови одборник Златко Николовски, а нова председница Комисије за представке и жалбе др Адријана Микша
• Усвојена трећа ревизија буџета за ову годину

На 32. седници Скупштине општине Пландиште, којој је председавао председник СО Ендре Сабо, одборници су разматрали 15 тачака дневног реда.

Најпре је Душан Ћурчић, доскорашњи одборник из Милетићева, разрешен одборничке функције, пошто је недавно именован за помоћника председника општине, а уместо њега за новог одборника изабран је Златко Николовски, такође са изборне листе „Србија побеђује – Александар Вучић, СНС“. Такође, уместо Душана Ћурчића, за новог председника Комисије за представке и жалбе изабрана је др Адријана Микша.

До промена је дошло и у Општинском већу. На предлог Јована Репца, председника општине, за новог члана овог извршног органа локалне самоуправе изабран је Мануел Корња из Барица. Он је на тој функцији заменио Горана Латковића, који је, због сукоба интереса, поднео оставку, пошто ће у наредне четири години бити председник Савета Месне заједнице Пландиште.

Након тих кадровских одлука, одборници су усвојили примедбу Јована Репца, председника општине, на члан 4. Нацрта закона и озменама и допунама Закона о територијалној организацији Републике Србије, која је достављена Министарству за државну управу и локалну самоуправу. Примедба се односи на назив места и катастарских општина на територији општине Пландиште.

Потом су, без изјашњавања о томе, одборници упознати са извршењем одлуке о буџету Општине Пландиште за 2019 године, за период јануар – јун 2019. У тих првих шест месеци проценат извршења буџета износио је 35,18 одсто, а онда и усвојили трећи допунски буџет ове године, у износу од 17.054.371 динар, а пошто је повећан прилив новца са виших нивоа власти.

Одборници су усвојили и Одлуку о измени Одлуке о организацији Општинске управе, а због усаглашавања са Законом о буџетском систему, који захтева успостављање интерне ревизије.

На крају, усвојене су и одлуке о платама, додацима и накнадама именованих и постављених лица, допуна Плана генералне регулације насеља Пландиште, као и извештаји о пословању ЈП „Полет“ и ПУ „Срећно детињство“.

И.Б.

Пројекат „Општина Пландиште – локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Пландиште.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.