btrhdr

Бела Црква

Акценти са 3. седнице Скупштине општине Бела Црква

ДОДАТНЕ ПАРЕ ЗДРАВСТВУ, ШКОЛСТВУ И „КОМУНАЛЦУ“

• Шимон Ировић је нови в. д. директора ЈКП „Белоцрквански комуналац“, Милош Стојановић нови координатор за ромска питања, а Милан Ђурић нови координатор Канцеларије за младе

На 3. седници Скупштине општине Бела Црква, којој је председавао њен председник Марјан Алексић, најпре су потврђени одборнички мандати Миљани Нинић Сирови и Зори Микуљчић, који су заменили Живицу Јанковића, који је прешао у извршну власт, на место помоћника председника општине и Петру Негована, који је оставку поднео из личних разлога.

Прва тачка дневног реда била је Одлука о изменама Одлуке о буџету Општине Бела Црква за 2020. годину.

Виолета Симић, председница општине, образлажући разлоге за нови ребаланс, истакла је да је он последица „усклађивања реалних прихода и расхода у првих девет месеци 2020. године“, као и „прерасподела појединих позиција и распоред суфицицита из претходних година“.

Новим ребалансом је ЈКП „Белоцрквански комуналац“ добио додатних девет милиона динара, док је Дому здравља додељено нових 8.374.000 динара, а свим школама са територије општине опредељено је још 2,5 милиона динара.

Одборници, њих 32, од укупно 33, колико их има Скупштина општине Бела Црква, били су једногласни у прихватању новог ребаланса буџета, баш као и свим осталим тачкама дневног реда.

Усвојена је и одлука о утврђивању просечне цене квадратног метра одговарајућих непокретности, како би се утврдио порез на имовину за 2021. годину.

Скупштина општине разматрала је и Предлог Одлуке о покретању поступка израде Плана развоја општине Бела Црква, који је образложио Дарко Остојић, самостални саветник у канцеларији за локални економски развој.

Остојић је истакао да ће „процесом израде плана руковидити координациони тим на челу са председницом општине“, која ће формирати радне тимове за разне области, да би се „када се припреми нацрт и изврши јавни увид“ План развоја за период од 2021. до 2028. године нашао, најпре, пред већницима, а потом и пред одборницима.

На крају било је и кадровских одлука. Тако је, уместо Иване Ристић Хуберт, за новог в. д. директора ЈКП „Белоцрквански комуналац“ постављен Шиман Ировић.

Милош Стојановић је нови координатор за ромска питања, док је Милан Ђурић именован за координатора Канцеларије за младе.

И, завршавајући седницу, Марјан Алексић је  са задовољством истакао да је данас био „можда један од најлепших дана у раду СО Бела Црква“, захваљујући се одборницима „што су схватили и увидели важност свих одлук“ и били јединствени у њиховом усвајању.

Пројекат „Општина Бела Црква – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира Општина Бела Црква.