КОРОНА, АЛИ И... Александар Стевановић образлаже разлоге новог ребаланса буџета

Панчево

Одржана 4. седница Скупштине града Панчева

АШАНИН НОВИ ДИРЕКТОР „ВОДОВОДА“

• Због пандемије коронавируса, али и других околности, четвртим ребалансом, буџет Града Панчева је умањен за нешто више од 122,5 милиона динара • Почео поступак ликвидације Апотекарске установе

 

  У присуству 63 одборника, одржана је четврта седница новог сазива Скупштине града Панчева на којој је разматрано 37 тачака дневног реда. Најважнија одлука односила се на четврти по реду ребаланс градског буџета за ову годину, као и именовање в. д. директора ЈКП “Водовод и канализација“.

  На почетку седнице скупштина је констатовала престанак мандата Ивана Андрејевића, одборника СВМ, због неспојивости функција, а на његово место у клупи Скупштине града заузела је Ана Бисак, која је пред осталим одборницима свечано положила заклетву и придружила се раду скупштине.

  Друга, најбитнија тачка дневног реда, односила се на ребаланс буџета, а овај предлог образложио је градоначелник Александар Стевановић.

  – Посматрајући период од јануара до септембра ове године, констатовали смо да су на буџет утицала дешавања попут пандемије Ковид19, која је оставила последице у целом свету, а поред тога дешавале су се још неке ствари које су утицале на буџет. Дошли смо до закључка да је потребно да умањимо расходну страну за 122.522.584 динара, а најважније је рећи да смо овим ребалансом обезбедили несметано функционисање комуналног сектора у граду – рекао је Стевановић и додао да је овим изменама Одлуке о буџету ЈКП „Младост“ намењено 25, а ЈКП „Зеленилу“ 35 милиона динара.

  Поред тога, у договору са Владом Републике Србије, ребалансом су обезбеђена средства за израду пројектне документације потребне за реконструкцију Опште болнице у Панчеву, за шта је градоначелник изразио наду да ће Влада Републике Србије обезбедити финансијска средства како би Панчевци добили болницу какву и заслужују. Овај предлог подржала је већина одборника.

  Скупштина града је донела и одлуке о распуштању старих и формирању нових школских одбора у једном броју панчевачких школа, као и усвајању измена програма рада и финансијских планова за ову годину код појединих панчевачких јавно-комуналних предузећа. Поред тога, пред одборницима се нашао и предлог одлуке о покретању ликвидације Апотекарске установе у Панчеву, који је прихваћен.

  Одлуком Скупштине града констатован је престанак мандата досадашњег директора ЈКП „Водовод и канализација“ Александра Радуловића, а на место в.д. директора овог предузећа постављен је Зоран Ашанин, некадашњи директор ЈКП „Грејање“.

Пројекат „Град Панчево – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира(о) Град Панчево