ПОВРАТАК... Александар Фаркаш на прослави Дана државности НР Кине (Фото: Фб)

Панчево

Акценти са 29. седнице Скупштине града Панчева

БУЏЕТ ГРАДА ЗА 2019. ПРЕКО ПЕТ МИЛИЈАРДИ

• Алексаандар Фаркаш нови в. д. директора панчевачког Дома омладине

Последње заседање одборника Скупштине града Панчева, 29. по реду у овом сазиву, одржано је три дана пре истека 2018. године, у помало празничној атмосфери.

Оно што је најважније, и што се обично усваја на последњем заседању у текућој години, то је усвајање буџета за наредну годину.

Образлажући буџет, заменик градоначелника Предраг Живковић. члан Градског већа, задужен за финансије, најпре је упознао је одборнике да су приходи у 2018. години реално увећани за 120 милиона динара,  а онда образложио буџет за наредну, 2019. годину,  који ће по предвиђеној пројекцији износити 5.079.680.000 динара.

Пошто су прихватили образложење заменика градоначелника, одборници су без превише дискусије усвојили буџет у предвиђеном износу, да би потом усвојили и планове детаљне регулације комплекса „Јужне зоне“ и „Гринфилд 1“, јужно од ХИП – Петрохемије

Одборници су усвојили и измене финансијских планова градских и сеоских комуналних предузећа, као и домова културе.

И, како то обично бива, на крају седнице била су у нека кадровска питања.

Најпре, одборници су за новог в. д. директора Дома омладине у Панчеву, уместо Марије Јевић, поставили Александра Фаркаша, који је, иначе, у ранијем сазиву  Градског већа Панчева био задужен за спорт и омладину, а једно време обављао је и функцију градског менаџера, а био је и на челу панчевачке Службе за запошљавање.

Сем тога, одборници ду именовали с и нове чланови школских одбора у Балетској школи, као и још три основне школе: у панчевачкој ОШ „Борисав Петров Браца“, у ОШ „Жарко Зрењанин“ у Банатском Новом Селу и у ОШ „Аксентије Максимовић“ у Долову.

И. Владан

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао Град Панчево