БЕЗ ПРОБЛЕМА... готово све одлуке донете су једногласно (Фото: Локалне вести)

Панчево

Акценти са 2. седнице Скупштине града Панчева у новом сазиву

ГРАДСКА ВОДА ЗА НОВОСЕЉАНЕ ПРЕКО КАЧАРЕВА

• Доношење регулационих планова за Качарево и магистрални водовод Качарево – Банатско Ново Село, коначно решава питање прикључења Новосељана на градску водоводну мрежу

У Панчеву је, 9. септембра, одржана 2. седница Скупштине града Панчева у новом сазиву, на којој било чак 60 тачака дневног реда. Ево шта је то што је било најзначајније од свих тих тачака.

Тигран Киш, председник Скупштине града,  упознао је најпре одборнике да су  после конститутивне седнице формиране три одборничке групе: Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије и ГГ „За свој град“. Одборнике У Скупштини града имају још и СРС И СВМ.

Председник одборничке групе Српске напредне странке је Саша Левнајић, а његов заменик Марко Младеновић.

Председник одборничке групе Социјалистичке партије Србије је др Дарко Јаћимовски, а његова заменица др Станислава Милошевић.

Председник одборничке групе „За свој град“ је Богдан Миловац, а заменица Теодора Станковић.

Тигран Киш је потом обавестио одборнике да су оставке на одборничка места поднеле Маја Витман из Српске напредне странке и Јелица Петровић из Српске радикалне странке, а  уместо њих, нови одборници су Тина Гранић из СНС-а и Петар Јојић из СРС-а.

Потом се прешло на одлучивање о инфраструктурним пројектима.

Најпре је усвојен  Предлог одлуке о изменама и допунама Плана генералне регулације насељеног места Качарево, а потом и Предлог одлуке о доношењу Плана детаљне регулације за магистрални водовод Качарево-Банатско Ново Село. Оба докумета усвојена су једногласно, што је, како је рекао Тигран Киш, први пут после десет година, колико је он на челу градског парламента.

Одборници су усвојили и Одлуку о завршном рачуну буџета Града Панчева за 2019. годину, као и предлог Одлуке о условима коришћења кеса за испоруку робе на месту продаје роба и услуга.

Усвојенису  планови рада установа културе на територији града и свих насељених места за 2021. и пројекције планова за 2021. и 2023. годину, као и њихови финансијски извештаји за прошлу годину.

Већином гласова одборници су усвојили и извештај о раду Туристичке организације Панчево за 2019. годину, као и годишњи програм рада Комуналне милиције за ову годину.

Одборници су усвојили и нови Локални акциони план за унапређење положаја жена и родне равноправности за Град Панчево, и то за период од 2020. до 2022. године.

Детаљније о том плану за сајт Старта 013 говорила је Ивана Росић, председница Савета за унапређење положаја жена и родну равноправност Скупштине града Панчева.

Пројекат „Град Панчево – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира(о) Град Панчево