Крчедин

Признање Гордани Влајић на 9.Међународној уметничкој колонији

КАКО ПОСТАТИ ЗАУВЕК НЕИЗГУБЉИВ

НА традиционалној, 9. међународој уметничкој колонију у Крчедину   Ове године по први пут је установљена и уручена награда „Крчединче”, за најбољу дечју књигу објављену између две међународне уметничке колоније у Крчедину.

    Прва лауераткиња била је Панчевка Гордана Влајић, књижевница, која је награду добила за књигу „Заистинска српска бајка”.

    У веома луксузном издању и са раскошним илустрацијама Владимира Волође Сивчевича, књигу је објавила Издавачка кућа „КLETT”. Чине је тридесет прича од којих се, како ауторка каже „постаје заувек неизгубљив”, а реч је о српској историји од Светог Саве до данас, испричане на деци разумљив начин уз нарацију која одликује највеће писце бајки за децу. Љубивоје Ршумовић је о књизи изјавио “да представља замаман уџбеник историје какав недостаје нашим основним школама”. Истог мишљења је био и жири за доделу новоустановљене награде за најбољу дечју књигу, а у саставу књижевника Миодрага Јакшића, књижевника и сатиричара Александра Чотрића и књижевника Владимира Благојевића.