Сузана Јовановић
ПОВРАТАК... Сузана Јовановић
Панчево
Одржана 27. седница Скупштине града Панчева

ПРОМЕНЕ У ГРАДСКОМ ВЕЋУ

И НА ЧЕЛУ ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

 

Већник Мишо Марковић дао оставку, његов ресор преузео је Миленко Чучковић, а Чучковићев – Сузана Јовановић • Уместо Сање Паталов Стојадиновић, на челу Центра за социјални рад – Весна Јовановић

 

Са 40 гласова за и девет против, на тајном гласању одборници Скупштине града Панчева су подржали предлог градоначелника Саше Павлова да нови члан Градског већа, који ће се бавити радом, запошљавањем и социјалном политиком буде Сузана Јовановић, социјална радница, запослена у Центру за социјални рад “Солидарност” у Панчеву.

Овом одлуком је закључена прва тачка дневног реда 27. седнице Скупштине града Панчева у овом сазиву по којој је дошло до промена у Градском већу: оставке су дали Мишо Марковић, већник задужен за комунално-стамбена питања и саобраћај, као и Миленко Чучковић, задужен за рад, запошљавање и социјална питања.

На предлог градоначелника, Чучковић је преузео ресор комуналних питања, а његов ресор је преузела Сузана Јовановић која је ту функцију већ обављала у ранијим сазивима. Друга тачка дневног реда била је предлог да већница задужена за пољопривреду и рурални развој, Зорица Репац, уместо сталног запослења, убудуће овај посао ради као волонтер, што су одборници већином гласова прихватили уз коментаре опозиционих одборника који су изнели мишљење да се тиме само умањује капацитет и ефикасност Градског већа. На овој седница одборници су донели још једну кадровску одлуку, уместо вршиоца дужности директора Центра за социјални рад Сање Паталов Стојадиновић, на чело ове установе је постављена је Весна Јовановић.

Поред ових кадровских питања, одборници су се на овој сеедници изјашњавали и о плановима рада и извештајима о раду установа културе, али и о изменама одлука које се највише тичу рада градских јавно-комуналних предузећа којима је уведено формирање комисија које би се бавиле извештајима о квалитету услуга сваког од ових предузећа а са циљем побољшања тих услуга. Опозициони одборници Дејан Јовановић и Никола Ћебић, који су се једини и смењивали на говорници током ове седнице, као најбоље решење су предложили да се у рад тих комисија укључе сами грађани како би се добила права слика о раду јавно-комуналних предузећа у граду.

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао Град Панчево