СРЕДЊЕ ОБРАЗОВАЊЕ... Драгана Митровић и Татјана Гердец Мрђа

Вршац

Додељена признања Града Вршца „Никола Брашован“

ТО ЈЕ ЗНАЊЕ КОЈЕ ОСТАЈЕ У АМАНЕТ

Овогодишњим добитницама Татјани Мрђа и Олги Дега желим да у име Града Вршца и своје лично име честитам на заслуженој награди „Никола Брашован“, а која би требало, свим нашим просветарима да буде водич до коначног циља, а то је знање које ће остати у аманет будућим генерацијама – истакла је Драгана Митровић, на свечаности у ШЦ „Никола Тесла“

 

У Конгресној дворани Центра Миленијум одржана је традиционална свечаност поводом школске славе Светог Саве, на којој су додељена признања Града Вршца „Никола Брашован“ најуспешнијим  просветним радницима у претходној години.

Овогодишњи лауреати су професорка Татјана Гердец Мрђа, у области средњег образовања и професорка у пензији Олга Дега, у области основног образовања. Награде је уручила градоначелница Вршца Драгана Митровић, а речи благослова упутио је Његово Преосвештенство, Епископ банатски Господин Никанор.
„Поносна сам што смо се и ове године окупили у овако великом броју како бисмо прославили дан свог просветитеља, духовног препородитеља Срба, првог архиепископа Српске православне цркве, књижевника, државника, дипломату и неимара – Светог Саву, који је цео свој живот посветио борби за знање, доброту и правду, поставивши темеље образовања, религије и културе нашег народа.
Град Вршац, је данас поносан на своје учитељице и учитеље, наставнице и наставнике, а као посебан вид друштвеног признања, традиционално ће бити додељене награде „Никола Брашован“  поводом прославе школске славе Светог Саве најзаслужнијим просветним радницима у области основног и средњег образовања. Овогодишњим добитницама Татјани Мрђа и Олги Дега желим да у име Града Вршца и своје лично име честитам на заслуженој награди „Никола Брашован“, а која би требало, свим нашим просветарима да буде водич до коначног циља, а то је знање које ће остати у аманет будућим генерацијама.“ истакла је у свом обраћању градоначелница Вршца Драгана Митровића, која се потом захвалила овогодишњим домаћинима Школском центру Никола Тесла.

ОСНОВНО ОБРАЗОВАЊЕ… Драгана Митровић и Олга Дега

Ученици и професори Школског центра припремили су и извели садржајан програм посвећен Светом Сави праћен документарним филмовима и сачињен из неколико комада: Поетски триптих „Савин пут“, „Каменим путем вере до Месића“, „Српске средњовековне владарке“ и „Небески човек, земаљски анђео“, док је програм пратио хор и оркестар Музичке школе „Јосиф Маринковић.
„Ваше присуство данас овде говори о значају ове свечаности, а надам се и да представља признање Школском Центру „Никола Тесла“. Хвала вам што сте са нама и што нас подржавате. Савиндан је празник којим се обележава сећање на Светог Саву, принца династије Немањића, српског просветитеља и првог српског архиепископа. Са вером и надом гајимо успомену на његов живот и   дела. Са задовољством истичем да је ова академија под покровитељством града Вршца и захваљујем се градоначелници госпођи, Драгани Митровић, на великом разумевању и несебичној помоћи“ рекла је у поздравном говору Жељка Радуловић, директорка Школског центра Никола Тесла.