БУДУЋНОСТ НА ДЕЛУ... признање у рукама Сање Лубардић и Милене Спасић

Награде и признања

Признање НИС-у за друштвено одговорно пословање

УЛАГАЊА У ДОБРОБИТ ЗАЈЕДНИЦЕ

•Пословање у складу са принципима одрживог развоја један је од стратешких приоритета НИС-а – истакла је Сања Лубардић, заменик генералног директора

КОМПАНИЈА НИС добила је признање за своје резултате у области друштвено одговорног пословања и укључена је на листу CSR индекса – прву националну платформу за процену друштвене одговорности компанија у Србији

   Признање су у име компаније примилe Сања Лубардић, заменик генералног директора и директор Функције за односе са јавношћу и комуникације и Милена Спасић, директор Сектора за друштвено одговорно пословање. Проглашење компанија које су на првој националној листи друштвено одговорних компанија обављено је у оквиру CSR форума – конференције посвећене друштвено одговорном пословању, које на годишњем нивоу организују Форум за одговорно пословање и Смарт колектив.

    „Пословање у складу са принципима одрживог развоја  један је од стратешких приоритета НИС-а, и ово признање биће нови подстрек нашој компанији да настави са улагањем у добробит заједнице у којој делује. У складу са слоганом компаније „Будућност на делу“, НИС ће наставити да подржава образовне и научне институције, развој младих талената, професионални и дечји спорт, развој локалних институција и организација, као и да спроводи хуманитарне пројекте“, истакла је овим поводом Сања Лубардић.

    CSR индекс Србија је прва национална платформа за процену друштвене одговорности компанија у Србији, а покренуле су га Форум за одговорно пословање и Смарт колектив уз подршку USAID-a. Поред НИС-а на листи је још 19 компанија које послују у Србији. CSR индекс је алат којим се препознају, награђују и афирмишу добре пословне праксе, а сада се први пут, кроз низ показатеља одговорног пословања, и идентификују компаније које послују у складу са принципима одрживог развоја.
CSR индекс се заснива на методологији која је прилагођена стању и развијености националне економије и која једина омогућава објективно поређење компанија у контексту друштвене одговорности. Тај индекс се састоји од више од 100 индикатора подељених у 5 категорија: корпоративно управљање, локална заједница, радно окружење, тржиште и животна средина.