МИР БОЖЈИ У СРЦУ... обраћање Предрага Белића

Био је Божић

Величанствени празнични концерт у спортској хали у Банатском Карловцу

ТАКО БОЖИЋ СЛАВЕ КАРЛОВЧАНИ!

• Спектакуларна прослава најрадоснијег хришћанског празника завршена је поделом  400 занимљивих пакетића деци

БОЖИЋ – најрадоснији хришћански празник обележен је и ове године на изузетан начин – уз најлепше звуке традиционалних песама и игара са специјалном гошћом – Драгицом Радосављевић Цаканом. У суботу, 7. јануара у спортској хали у Банатском Карловцу, која је била испуњена до последњег места, одржан је величанствени божићни концерт, који је завршен поделом чак 400 пакетића деци.

    Овај специјални музички угођај почео је наступом црквено – градског хора „Света Три Јерарха“ из Алибунара који је направио сјајан увод својим божићним репертоаром. Након тога више од 1000 посетилаца уживало је у чаробном гласу познате естрадне уметнице – Драгице Радосављевић Цакане, која је извела низ народних песама и хитова захваљујући којима је стекла популарност широм наше земље. Цакана је наступила уз пратњу бенда „Оливер Твист“ и певачке групе „Вез“. Након тога низале су се песме и игре локалних фолклорних ансамбала Дома културе Алибунар и Дома културе Банатски Карловац, уз пратњу оркестра Центра за културу општине Алибунар.

И БОЖИЋ БАТА… а за крај и божићни поклони најмлађима

    На крају ове незаборавне божићне свечаности, Општина Алибунар је у улози Божић Бате свој деци која су гостовала поделила 400 пакетића, измамивши осмехе на њиховим лицима и радост у срцима.

   Презадовољној публици обратио се и Предраг Белић, председник општине.

     „Божић као један од најрадоснијих српских празника нас позива да се вратимо једни другима са најлепшим осећањима, носећи срећу и мир Божији у срцу и верујући у долазак бољих дана. У то име, Општина Алибунар уз подршку Српске православне цркве, заиста настоји да својим суграђанима приушти најлепше тренутке на овај празник, управо кроз ове незаборавне божићне концерте. Наравно радост деце нам је на првом месту, тако да смо за њих и ове године обезбедили поклоне. Срећан Божић свим нашим суграђанима и нека ове празничне дане проведу у миру и добром расположењу“, изјавио је председник Општине Алибунар Предраг Белић, а пренео општински портал.