Ковачица

Томислав Николић одликовао Галерију наивне уметности

ОРДЕН КАРАЂОРЂЕВЕ ЗВЕЗДЕ

Галерија наивне уметности у Ковачици налази се међу 84 добитника овогодишњих признања које је, на Сретење, а поводом Дана државности, уручио председник Србије Томислав Николић.

Ковачичка  Галерија  одликована је највишим Орденом Карађорђеве звезде првог степена – за нарочите заслуге у представљању Србије и њених грађана и постигнуте резултате у културној делатности, посебно у области сликарства.

Орденом Карађорђеве звезде првог степена одликовани су и Олимпијски комитет Србије – за нарочите заслуге у представљању Србије и њених грађана и постигнуте резултате у области спорта и Параолимпијски комитет Србије – за нарочите заслуге у представљању Републике Србије и њених грађана и постигнуте резултате у области спорта.

(Према: РТК)

Ковин

Проглашени најбољи спортисти и клубови у 2016. години

БЕРИЋ, ГРУЈЕВИЋ И КК “РАДНИЧКИ“

На традиционалној манифестацији, уз богат кулурно-уметнички програм, и у Ковину су приоглашени најбољи спортисти и спортски клубови у протеклој години.

 За сениора године у појединачним спортовима проглашен је Младен Берић, члан Карате клуба „Раднички“, док је  сениор године у екипним спортовима  Предраг Грујевић, члан Кошаркашког клуба „Раднички“ Ковин.

 Признање у категорији „Сениорска екипа године“ припало је кошаркашима „Радничког“, а  за најбољег тренера године проглашен је  Горан Ракочевић, тренер ОК „Баваниште“.
Признање најбољим сениорима, екипи и тренеру, уручила је председница Општине Ковин Сања Петровић.

                                                                              (Према: Општински Портал)

Oпово

На Првенству Србије за старије пионире

БРОНЗАНА МЕДАЉА ЗА ТАМАРУ

На Првенству Србије за старије пионире, које је одржано 11. фебруара, оповачки атлетски клуб је имао два представника –  Тамару Радин и Бориса Мојсу.

Тамара је наступила у трци на 600 метара и освојила бронзану медаљу са новим личним рекордом у дворани 1:41,17. Тамара је све време трке била на другој позицији, али је у последњим метрима изгубила друго место. Борис је наступио у трци на 800 метара и заузео четврто место, резултатом 2:15,95 што је његов лични рекорд.

– Морам напоменути да су наши атлетичари истрчали више него одлично, само нису имали мало среће, а пре свега што припремни период нису одрадили онако како смо планирали. И Тамара и Борис су имали проблема са вирусом више недеља, а чињеница је да су их стотинке делиле, Тамару чак до златне медаље, а Бориса до бронзане. Биће то много боље до сезоне на отвореном изјавио је њихов тренер Немања Стојановић.

                                                                                          (Према: Глас Опова)