ЗАСЛУЖЕНО... Томислав Николић и Кирил Кравченко

Признање НИС-у

Томислав Николић, председник Србије, одликовао Кирила Кравченка и Александра Дибаља

 ЗАСЛУГЕ У ЈАЧАЊУ ЕКОНОМСКИХ И КУЛТУРНИХ ВЕЗА

• Златна медаља Кравченку за изузетне заслуге у привредној делатности и јачањупријатељства, а Дибаљу за заслуге у повезивању и јачању културних привредних веза Србије и Русије

Златном медаљом за изузетне заслуге у јавном раду, привредној делатности и јачању пријатељства Републике Србије и Руске Федерације одликован је Кирил Кравченко, генерални директор компаније НИС. Као дугогодишњи генерални директор једне од највећих енергетских компанија у региону, која је у већинском власништву руске компаније „Гаспром њефт“, Кравченко је постигао изузетне резултате у јачању економске сарадње две земље, али такође и у области развоја пријатељских, културних и хуманитарних односа Србије и Русије.

    Орденом је одликован и Александар Дибаљ, члан Управног одбора „Гаспром њефта” и заменик генералног директора ове компаније за корпоративне комуникације. Господин Дибаљ је одликован златном медаљом за изузетне заслуге у повезивању и јачању културних и привредних веза Руске Федерације и Републике Србије. Компанија „Гаспром њефт“ реализује обиман друштвено-одговорни програм намењен подршци културним пројектима и историјском наслеђу Србије.

    Томислав Николић, председник Србије, поводом Дана државности традиционално уручује признања истакнутим појединцима и институцијама, који својим радом и хуманошћу на најбољи начин промовишу праве друштвене вредности.