ПРИЗНАЊЕ КАО ПОДСТИЦАЈ... Данијела Лончар са награђенима

Панчево

Награде за најбољег јужнобанатског полицајца и ватрогасца у 2016.

МОМЦИ КОЈИ СУ УВЕК ПРВИ

• Начелница Јужнобанатског округа наградила je најбољег полицајца и најбољег ватрогасца-спасиоца за 2016. годину

Начелница Јужнобанатског управног округа Данијела Лончар, 14. фебруара, уручила је награде најбољем полицајцу и најбољем ватрогасцу Полицијске управе Панчева за 2016. годину. Награду за најбољег полицајца добио је Радош Бурић, а за најбољег ватрогасца-спасиоца Душан Михајловић.

    Начелница је том приликом рекла да је, распитујући се о томе ко треба да добије ове награде, о њима чула само похвале: – Њих краси спремност да брзо реагују у тешким ситуацијама и то су показали у претходној години. Ради се о два изузетна момка, који својим радом дају пример својим колегама како треба радити, момци који су увек први, који не питају за своје животе и који су увек спремни да своје животе жртвују како би спасили друге – казала је начелница Данијела Лончар и напоменула да се код нас подразумева да полицајци и ватрогасци-спасиоци свој посао увек обављају савршено, а да веома ретко такав њихов рад добија похвале, што Јужнобанатски управни округ додељивањем ових награда жели да промени.

    Најбољи ватрогасац-спасилац Душан Михајловић, командир одељења Ватрогасно-спасилачке јединице у Панчеву, примајући награду рекао је да се тим послом бави 17 година, да је веома поносан на ову награду, али је додао да је то ипак тимски посао и да ће добијену награду чувати са својим колегама који су такође заслужни за њу.

     Радош Бурић, вођа групе која се бави разбијништвима при Управи криминалистичке полиције у Панчеву је нагласио да је прошле, као и 2015. године, смањен број ових кривичних дела, а да је, са друге стране, повећан број расветљених дела изразивши уверење да ће се такав тренд наставити и наредних година. Он је награду оценио као велику мотивацију за даљи успешан рад.