Ковачица:Вања Удовичић посетио општину Ковачица

ПОХВАЛЕ ЦРЕПАЈИ И ПАДИНИ                        343,vanja u pad.

ПРЕ него што је отворио сајам запошљавања у Спортском центру „Релакс“ у Ковачици, министар омладине и спорта у Влади Србије, Вања Удовичић, посетио је Црепају и Падину.

У Црепаји је разговарао са руководством и члановима РК „Црепаја“, а у Падини са фудбалерима  падинске „Долине“.

Министар Удовичић изразио је задовољство чињеницом да је у тим спортским клубовима ангажовано око 160 малишана.  – То су позитивни примери, које мале средине пружају у односу према нашој деци, нашој будућности, а то је и део спортске стратегије наше владе – рекао је Удовичић

 

Опово

Државни секретар Предраг Перуничић посетио спортисте Опова

СТРАТЕГИЈА О СПОРТУ – ИЗУЗЕТАН ДОКУМЕНАТ

 

ПОСЛЕ четири месеца, Предраг Перуничић, државни секретар Министаства омладине и спорта, опет је посетио општину Опово. Перуничић је, у друштву Зорана Тасића, начелника округа и председника ОО СНС и Милоша Маркова, председника општине, после трибине у просторијама СНС, на којој је разговарано о Стратегији о спорту, као једном од најбољих стратешких докумената у Србији,  разговарао са младим спортистима општине Опово и том приликом им уручио и пригодне поклоне.

 

Бела Црква

Изложба „Хидротехничко наслеђе Јужног Баната“

БЕЛОЦРКВАНСКЕ СПЕЦИФИЧНОСТИ

 

У просторијама Народне библиотеке у Белој Цркви, Завод за заштиту споменика културе Панчево презентовао је интересантну изложбу под називом „Хидротехничко наслеђе Јужног Баната“. Посетиоци изложбе имали су прилику да виде вредне  објекте хидротехничког наслеђа, а који се по својој номенклатури сврставају у објекте индустријског наслеђа.

Госте изложбе поздравио је домаћин, директор Народне библиотеке Радован Марковић, а о специфичностима културног наслеђа  Беле Цркве и њиховом значају, говорио је директор Завода за заштиту споменика културе Панчево Миодраг Младеновић, док је ауторка изложбе Јасмина Вујовић, говорећи о самој изложби, наговестила да ће она бити организована и у Панчевцу и Вршцу, као и у свим општинама Јужнобанатског округа.