ВРЕДИ... овако је било Градској кући Суботице...

Акција „Сакупи и уштеди, видећеш да вреди“


КАЧАРЕВЦИ, ОПЕТ, НАЈБОЉИ

•Ученици ОШ „Жарко Зрењанн“ из Качарева сакупили више отпада него сви остали заједно! * Екскурзија у Суботицу, поклон Града Панчева највреднијем одељењу

КАО и прошле године, и ове године акција ”Сакупи и уштеди, видећеш да вреди” окончала сe завршетком школске 2015/2016. године. Овога пута, укупна количинa сакупљеног амбалажног отпада у Панчеву и насељеним местима износила је 18 тона. Победник је, као и прошле године, ОШ ”Жарко Зрењанин” из Качарева. Уз помоћ наставника, родитеља, рођака, комшија и сусељана, качаревачки основци сакупили су више од свих осталих школа заједно, односно: 11.341,40 килограма, а највредније је било одељење I-1 које jе у суботу, 11. јуна, заједно са својом учитељицом Бранком Давидовић и неколико родитеља  путовало на наградну екскурзију на Палић и у Суботицу. Екскурзија, на светски Дан екологије, била је поклон Града Панчева победницима акције ”Сакупи и уштеди, видећеш да вреди”,  али и победницима ликовног конкурса који је уприличен поводом завршетка те акције, као и ђацима Регионалног центра за таленте ”Михаило Пупин”, који су током ове акцијe учествовали као вршњачки едукатори, обишавши све основне и средње школе.

а овако на Рокином салашу…

   – Овом приликом упућујем најтоплије честитке еколошким херојима, првацима Основне школе из Качарева који су сакупили највише амбалажног отпада у акцији ”Сакупи и уштеди, видећеш да вреди”.Честитам и осталим ученицима и наставницима, а победницима желим срећан пут, рекла је Катарина Бањаи, градска већница за област заштите животне средине, испраћајући ђаке на наградну екскурзију.

    Екскурзија је протекла у изузетном расположењу, а према реакцијама путника, како првака, тако и оних старијих, највише се уживало у палићком Зоо врту као и у посети Рокином салашу на Лудошком језеру, где су деца уживала хранећи козице и обилазећи етно музеј сачињен од оруђа, посуђа и фотографија тамошњих староседелаца.