Опово

Значајна подршка Покрајинске владе друштвеном и економском развоју општине

НЕКА ТАКО БУДЕ И У 2024. ГОДИНИ, ШТО ДА НЕ!

Поред изграђеног пута Опово – Дебељача, средствима из покрајинског буџета финасирана је и реконструкција саобраћајница,изградња и санација водоводне и канализационе мреже, а било је улагања и у културу, образовање, туризам…

Покрајинска влада Војводине је у 2023. години подржала бројне пројекте јужнобанатских локалних самоуправа, а све у циљу стварања што повољнијих услова за живот свих грађана у свим сферама друштвених активности, од спортских и културних до оних инфраструктурних и економских.

Међу локалним самоуправама из јужног Баната, сразмерно величини, најбоље је прошла Општина Опово, која је, рачунајући и средства за изградњу пута Опово – Дебељача, из покрајинског буџета приходовала укупно 1,2 милијарде динара.

Највише, 770 милиона динара, уложено је у реализацију значајног саобраћајног пројекта, изградњу локалног пута од Опова до Дебељаче, што је инвестиција од посебног значаја за економски и привредни развој општине Опово, као и општине Ковачица. Поред тога, са додатних 48 милиона динара, финансирана је и реконструкција најугроженијих саобраћајница на територији сва четири насељена места у општини.

У реализацију инфраструктурних пројеката на изградњи и санацији канализационе мреже, подизање рибњака и спровођења поступка комасације пољопривредног земљишта уложено је преко 120 милиона динара, а са додатних 32 милиона динара извршена је и реконструкција водоводне мреже.

Није заборављена ни култура ни образовање, као ни туризам.

За реновирање Виле „Хелена“ Покрајински секретаријат за културу издвојио је 50 милиона динара, а са још пет милиона динара подржао је и реализацију неколико културних пројеката.

Покрајински секретаријат за обраовање, са 48 милиона динара, подржао је изградњу новог дечјег вртића у Сефкерину, који је у саставу ПУ „Бамби“, чиме је решен вишегодишњи проблем родитеља из овог места, који више не морају да децу сваког дана воде до Опова.

Није заборављен ни развој туристичких потенцијала ове општине, тако да је у те сврхе Покрајински секретаријат за привреду и туризам ове године издвојио 10 милиона динара, што за једну од најмањих општина у Војводини није мала сума.

Све у свему, што се тиче сарадње са Покрајинском владом, Општина Опово може бити и те како задовољна.

Медијски пројекат „Општина Опово – један путоказ за четири насељена места“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.