СТВАРАМО УСЛОВЕ ЗА ЗДРАВИЈУ ЖИВОТНУ СРЕДИНУ... Предраг Живковић

Панчево

НИС улаже у подизање еколошке свести грађана

ЗЕЛЕНА ОСТРВА ЗА ЧИСТИЈЕ ПАНЧЕВО

• Могу да кажем засигурно да ће НИС и Панчево кроз друштвено одговорне пројекте наставити своју сарадњу“, изјавио је Стефан Деспотовић, директор Дирекције за екстерне комуникације НИС-а

У оквиру програма друштвено-одговорног пословања „Заједници заједно“, компанија НИС подржала је пројекат Регионалног центра за таленте “Михајло Пупин“ под  називом “Зелена острва за чистије Панчево“.

Овим пројектом се доприноси успостављању интегралног система управљања комуналним отпадом и стварају се услови за смештај разврстаног амбалажног и кабастог отпада којим управља ЈКП „Хигијена“ Панчево, наводи се у саопштењу Прес службе НИС-а.

На конференцији која је јуче одржана поводом овог пројекта у Градској управи Града Панчева, присуствовао је Предраг Живковић, заменик  градоначелника Панчева, Стефан Деспотовић из компаније НИС, представници Регионалног центра за таленте „Михајло Пупин“, ЈКП „Хигијене“ Панчево, као и многобројни партнери на пројекту.

НАСТАВЉАМО САРАДЊУ… Стефан Деспотовић

Предраг Живковић, заменик градоначелника Панчева, захвалио се компанији НИС на подршци овом еколошком пројекту  и дугогодишњој сарадњи: „Нагласио бих да се ради о 20 зелених острва са контејнерима за амбалажни и комунални отпад. Ради се о пројекту који за циљ има, поред тога што се стварају услови за здравију животну средину, и едукативну функцију, у смислу да се грађани информишу да овакав пројекат постоји, да се мења свест наших суграђана када је у питању третман отпада, а услови за то су се створили овим зеленим острвима,“ истакао је Живковић .

„НИС и Град Панчево имају изузетно добру дугогодишњу сарадњу. Поред пословања Рафинерије нафте Панчево, НИС је присутан у граду и путем великог броја подржаних пројеката. Истакао бих да је значај овог пројекта што осликава наш слоган „Будућност на делу“, и генерацијама које долазе оставља здравију животну средину. Могу да кажем засигурно да ће НИС и Панчево кроз друштвено одговорне пројекте наставити своју сарадњу“, изјавио је Стефан Деспотовић, директор Дирекције за екстерне комуникације НИС-а.

***

Компанија НИС је у пројекат “Зелена острва за чистије Панчево“ уложила близу 3 милиона динара у циљу сузбијања непрописног одлагања отпада из домаћинстава, дивљих депонија и лошег управљања отпадом. ЈКП „Хигијена“ Панчево добила је донацију од НИС-а у виду 24 велика метална контејнера за одлагање шута и другог кабастог отпада.

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао Град Панчево