ОПРАВДАТИ ПОВЕРЕЊЕ ГРАЂАНА... Маја Витман у Омољици

Омољица

Завршена реализација пројекта јавно-приватног партнерства на улицама Омољице

УЛИЦА ПО УЛИЦА, СЕЛО ПО СЕЛО, ГРАД…

• После Глогоња,Банатског Брестовца и Старчева, завршено сређивање најфрекфентнијих улица и у Омољици, а у току су радови у МЗ „Стрелиште“ и МЗ „Војловица“
• Наредне године настављамо са радовима  – најавила је Маја Витман, градска менаџерка

Маја Витман, градска менаџерка, посетила је Омољицу где се изводе радови на основу пројекта јавно-приватног партнерства за које је град Панчево определио средства за ову годину:

– Ово је дуго очекиван пројекат и на овај начин ће наши грађани успети, после више деценија, да добију асфалт и нормалне услове за живот, као што и заслужују. У Омољици се данас изводе радови у Улици Жикице Јовановића Шпанца. Поред ове улице, претходно су изведени радови у Пролетерској, Авалској, Десанке Максимовић и Улици Јосифа Панчића. Остала нам је још Задружна улица, која је у процесу преноса начина коришћења. Напоменула бих да смо се за потребе радова и стварања могућности нашим грађанима, али и за потребе инвестиција претходних година бавили и решавањем имовине, експропријације, уписом улица, променом намена и начином коришћења улица у граду и насељеним местима. Поменула сам решавање имовине као важан фактор за стварање законских могућности, јер нажалост је прилично неуређена и то нам је био један од најважнијих таргета, како бисмо могли у складу потребе са законом.

Донели смо све планове детаљних регулација за сва насељена места и створили технички основ и могућност да можемо управо данас и да изводимо овакве радове. Пројектом јавно-приватног партнерства, који има у свом обухвату и редовно одржавање путева и улица, проширили смо овим путем обухват радова управљачу пута усвојеном Одлуком да, управљач управља и свим путевима и улицама у насељеним местима, што до сада није био случај. Са друге стране јавно-комунална предузећа, односно месне заједнице нису могле да уређују путеве због ограничених финансијских средстава и техничких могућности. Концепт јавно-приватног партнерства за уређење путева је конципиран на основу Закона о путевима путем рехабилитације на основу пројекта саобраћаја и саобраћајне сигнализације решење и техничких описа и пописа радова. Значи, не ради се  реконструкција, већ рехабилитација постојеће коловозне конструкције. У Омољици ће бити изведено нешто више од 2,5 километара путева.

Пројектом јавно-приватног партнерства ми смо извођаче увели у посао за редовно одржавање и рехабилитацију у септембру. До сада смо урадили Глогоњ, Банатски Брестовац и Старчево. Данас завршавамо радове у Омољици. Такође смо се бавили уређењем путне инфраструктуре у граду. Настојали смо да најфреквентније улице, према захтевима месних заједница на основу добре сарадње које имају са Градом, узмемо у обзир оне улице на које су се грађани највише и жалили. Тако да су радови изведени још и у МЗ Горњи град, на Миси, Тесли и Котежу. Радови се изводе сада у Војловици и на Стрелишту. Наредне године настављамо са овим радовима и трудићемо се да урадимо што већи број улица. Грађани су нам указали поверење и ми ћемо то поверење и оправдати  – најавила је Маја Витман, градска менаџерка.

(Према: ГС)

Пројекат „Град Панчево – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира(о) Град Панчево