С ПОНОСОМ... Драгана Митровић на завршној свечаности уручивања награда сликара Паје Јовановића

Вршац

Завршен ликовни конкурс за децу и омладину за награду сликара Паје Јовановића

УСПЕШНА ПРОМОЦИЈА ДЕЧЈЕГ СТВАРАЛАШТВА

  • Поштујући рад и труд сваког детета, захваљујем се свима који су ове године учествовали и позивам сву нашу децу да се у будућем периоду укључе у разне културне и уметничке активности којих у нашем граду има на претек – поручила је Драгана Митровић, градоначелница Вршца

У простору Градског музеја у Вршцу одржана је свечана додела награда учесницима овогодишњег конкурса Ликовне манифестације деце и омладине за награду сликара Паја Јовановића.

Присутним награђеним ученицима, њиховим родитељима и менторима обратили су се, испред организатора манифестације, Културног центра Вршац, директор Давор Стојковић, а испред Града Вршца, као покровитеља манифестације, градоначелница Драгана Митровић, која је награђенима доделила плакете, дипломе за учешће, као и пригодне поклоне.

Изразивши задовољство због традиционалног уручења награда које носе име једног од наших највећих сликара Паје Јовановића, градоначелница Митровић је истакла  да је поносна јер је Град Вршац, поштујући свог великана Пају Јовановића, од ове године пренео доделу награда у простор у коме се налазе оригинали неких од његових најзначајнијих дела.

„Поштујући рад и труд сваког детета, захваљујем се свима који су ове године учествовали и позивам сву нашу децу да се у будућем периоду укључе у разне културне и уметничке активности којих у нашем граду има на претек“ – поручила је градоначелница.

Ликовна манифестација деце и омладине за Награду „Паје Јовановића“ има традицију дугу 62 године и за циљ има неговање, стимулисање и промовисање дечијег ликовног стваралаштва. На конкурс овогодишње манифестације сигло је више од 1000 радова, које је стручни жири оцењивао у две селекције – редовних предшколских и школских установа и  уметничких школа и атељеа, те у четири старосне категорије. Награђено је близу 60 радова који ће бити изложени у галерији Дома војске, а избор од још 250 радова биће приказан у великој галерији Културног центра Вршац.