Струмица

Завршен 21. Међународни фестивал хумора и сатире

СРЕБРО ЗА ПАНЧЕВАЧКОГ САТИРИЧАРА

• Златну плакету освојио је Новосађанин Нинус Несторовић

Александар Чотрић (1966), сатиричар из Панчева, добитник је „Сребрне плакете“ за афоризам на Међународном фестивалу хумора и сатире, који је одржан у Струмици, у Северној Македонији.

Чотрић је ово признање добио  у конкуренцији више стотина аутора из Северне Македоније, Бугарске, Србије, Хрватске, Црне Горе, БиХ и других балканских држава.

На истом Фестивалу, који се одржава 21. пут, „Златну плакету“ освојио је Нинус Несторовић из Новог Сада, а „Бронзану“ Валентин Димитров из Варне у Бугарској.

Победник конкурса за карикатуру је Ерико Жингуеира Аурес из Бразила. Друго место освојио је Иваило Цветков из Бугарске, а трећепласирани је Мирослав Георгиевски из Северне Македоније.

Чотрићу и осталим награђенима признања  уручена су у Струмици, јуче,  2. марта, када је  приређена и изложба награђених карикатура.

Панчевци ће свог суграђанина моћи да виде и чују већ у петак, 6. марта, у 19 часова, у Градској биоблиотеци. Поред Чотрића, у програму ће учествовати и Миливоје Баћовић, књижавник и преводилац и Елена Рошкова Станисављевић, која ће певати и свирати његове преведене руске песме „за певање.