Вршац

Градоначелница Драгана Митровић саопштила нове мере Штаба за ванредне ситуације

ЗАТВАРАЊЕ И ОГРАНИЧЕЊЕ РАДНОГ ВРЕМЕНА

Градоначелница Митровић је посебно захвалила привредним субјектима који донацијама помажу током ванредног стања, као и волонтерима

У циљу спречавања ширења заразе корона вирусом covid-19, данас је градоначелница Вршца и командант Штаба за ванредне ситуације Драгана Митровић саопштила нове мере забрана, ограничења, као и нове препоруке.

Једна од мера односи се на ограничење радног времена угоститељских објеката. Од данас ће њихово радно време бити од 8 до 17 часова. Иначе, Штаб је већ раније препоручио угоститељским објектима да у потпуности обуставе рад, што је већина њих уважила.

Друга мера је затварање робне пијаце, која се налази иза објекта трговинског ланца Лидл.

Трећа мера је ограничење рада Агрико пијаце, а у складу са одлуком донетом од стране Владе Републике Србије. Радно време Агрико пијаце биће од 7 до 12 часова, уз примену свих неопходних мера заштите и ограничења дозвољеног броја људи на одређеној површини.

-Ово су мере чије је увођење неопходно, ради очувања здравља свих наших становника и спречавања ширења заразе вирусом covid – 19. Сви морамо бити свесни да је ово једини начин да се одбранимо. Апелујем на грађане да прате мере које прописује Влада Србије, које су се показале као одличне и које хвале бројни државници из Европе и света, Јер, Србија их је донела правовремено, за разлику од других земља у којима се зараза много брже шири, изјавила је градоначелница Митровић, која се посебно захвалила привредним субјектима који донацијама помажу током ванредног стања и позвала и остале да следе ове позитивне примере.

Драгана Митровић је захвалила и волонтерима, који се у великом броју солидарно јављају да помогну најстаријима и угроженом становништву.

Пројекат „Град Вршац – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира Град Вршац.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.