Бела Црква

Нове мере Штаба за ванредне ситуације општине Бела Црква

КОРИСТИТИ ЕЛЕКТРОНСКУ КОМУНИКАЦИЈУ

Агрико пијаца сутра почиње са радом под посебним мерама опреза • Волонтери су посетили све грађане који су контактирали Кол центар

   На седници Штаба за ванредне ситуације општине Бела Црква, одржаној дана 18 .03. 2020. године, донете су следеће одлуке:

   Измењена је Одлука о формирању Контакт инфо центра за евидентирање потреба – Кол центра. Свим становницима општине Бела Црква старијим од 65 година на располагању ће бити услуге Кол центра који ће радити у периоду од 7 до 19,30 часова. Грађани се могу јављати на бројеве телефона: 013/853-326 и 013/851-346

   У складу са мерама Владе Србије од 17. 3. 2020. године, донета је одлука да Агрико пијаца у Белој Цркви од 19. 3.2020. године почне са радом под посебним мерама опреза, у складу са препорукама Владе Републике Србије. Мере се посебно односе на обавезну дезинфекцију тезги за продају, уз обавезу продаваца да носе заштитну опрему и дезинфекциона средстава, као и дезинфекције сваког купца при уласку и изласку из објекта пијаце. Том приликом ће се поштовати и мере ограничења броја лица у објекту у складу са мером Владе Републике Србије да број лица који бораве у затвореном простору не сме бити већи од 1 лица на 4 метра квадратна.

   Обуставља се рад шалтера за непосредан рад са странкама Општинске управе Бела Црква. Апелује се на грађане да користе електронску комуникацију путем е-маил адресе кабинетбц@мобилпро.рс, или телефона 013/853-346

   На седници Штаба је констатовано да су волонтери посетили све грађане који су до сада контактирали Кол центар и обезбедили им неопходне потрепштине.

   У складу са мерама опреза, у наредним данима планирани су појачани радови на одржавању хигијене улица и јавних површина на територији општине Бела Црква.

  Још једном апелујемо на наше суграђане да се придржавају Наредбе о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Србије, која је од данас на снази, а која прописује следеће:

   Ради сузбијања и спречавања ширења заразне болести Цовид-19 и заштите становништва од те болести, забрањује се кретање на јавним местима, односно ван станова, просторија и објеката за становање у стамбеним зградама и изван домаћинства (окућница), и то:

1) лицима са навршених 65 и више година живота – у насељеним местима преко 5000 становника;

2) лицима са навршених 70 и више година живота – у насељеним местима до 5000 становника.

   Забрањује се свим лицима излазак ван станова, просторија и објеката за становање у стамбеним зградама и изван домаћинства (окућница), у времену од 20 до 05 часова.

Забрана из тач. 1. и 2. ове наредбе не односи се на:

1) здравствене раднике – са лиценцом;

2) припаднике Министарства унутрашњих послова, Министарства одбране, служби безбедности и Војске Србије, који су на задатку;

3) лица којима Министарство унутрашњих послова изда дозволу за кретање.

Забрана из тач. 1. и 2. ове наредбе не односи се ни на физичка лица којима је неодложно потребна здравствена помоћ и највише два лица у пратњи тог лица.

Непоштовање забране из тач. 1. и 2. ове наредбе казниће се у складу са Кривичним закоником

Пројекат „Општина Бела Црква – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира Општина Бела Црква.