Пландиште

Друга ванредна седнице Штаба за ванредне ситуације општине Пландиште

ПОЈАЧАН НАДЗОР, АЛИ И НЕ САМО ТО…

Геронто домаћице ће у наредном периоду редовно снабдевати кориснике услуга са лековима и основним животним намирницама

  Општински штаб за ванредне ситуације општине Пландиште одржао је данас другу ванредну седницу, са четири тачке дневног реда.

  Усвојено је Решење о формирању Кризног штаба општине Пландиште. Кризни штаб имаће 9 чланова.

  Уведено је 24 часовно дежурство свих седам дана у недељи, а контакт особе са бројевима телефона су:

– Раде Митровски, телефон 065/861 – 8620 и Дејан Велевски, телефон 013/861 – 031.

У Општинској управи општине Пландиште телефони за пријем позива грађана којима је потребна било која врста помоћи су: 013/861 – 033, у периоду од 07:00 до 17:00 часова и 013/862 – 166, у периоду од 07:00 до 15:00 часова, од понедељка до петка.

Црвени крст Пландиште формирао је инфо центар који ће радити сваког дана у времену од 08:00 до 19:30 часова, а бројеви телефона на које се могу добити потребне информације су: 013/861 – 862 и 013/861 – 210.

Дом здравља “1. октобар“ Пландиште објавио је контакт телефоне на које се могу добити обавештења и потребне информације, као и савети без преке потребе доласка у здравствену установу.

Становништво општине Пландиште све потребне информације може добити и преко званичног сајта општине Пландиште www.plandiste-opstina.rs.

Од данас, 20. марта 2020. године, Наредбом Општинског штаба за ванредне ситуације ограничено је радно време свих угоститељских објеката (ресторана, кафића, кафана, кладионица) на територији општине Пландиште, највише до 17:00 часова.

Одељење за просторно планирање, урбанизам, грађевинарство, заштиту животне средине, комунално стамбене послове, инспекцијске послове вршиће појачани надзор на свим објектима затвореног типа, у складу са одлуком Владе Србије.

Прекинут је рад свих спортских објеката (спортских и фискултурних сала, теретана и сл.), као и сала свих месних заједница (домови културе) на територији општине Пландиште, почев од 16. 3. 2020. године до даљег.

ЈП “Полет“ Пландиште, у складу са расположивим средствима за дезинфекцију  вршиће дезинфекцију продајног пијачног простора пре и после сваког пијачног дана у недељи (уторак и субота) као и осталих јавних површина.

Црвени крст Пландиште прекинуо је  све активности везане за обуке и радионице и обуставио је скупљање половне гардеробе. У наредном периоду волонтери Црвеног крста поделиће 1000 комада летака везаних за корона вирус и биће констатно на располагању Општинском штабу за ванредне ситуације општине Пландиште у циљу пружања неопходне помоћи становништву у општини Пландиште.

Геронто домаћице ће у наредном периоду редовно снабдевати кориснике услуга са лековима и основним животним намирницама. Центар за социјални рад располаже са тачним подацима везаним о угроженим категоријама становништва, као и са њиховим адресама и контактима. Волонтери, добровољци и припадници јединица цивилне заштите опште намене снабдевају и помажу најстаријим суграђанима, а тако ће бити и убудуће.

Пројекат „Општина Пландиште – будућност у огледалу сасашњости“ суфинансира Општина Пландиште.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.