ИДЕМО ДАЉЕ... представници Града, ЈКП „Други октобар“ и Месне заједнице на очишћеном терену

Вршац

Уклоњене још две дивље депоније, обе у Загајици

ЗА ЧИСТИЈИ  ГРАД И СЕЛА ОКО ЊЕГА

• У акцији учествовали и грађани, који су сакупили 40 џакова пластичног отпада

После уклањања дивљих депонија у Влајковцу, Уљми, Великом Средишту и Потпорњу, уклоњене и две дивље депније у селу Загајица. Једна, која се налазила код старе циглане и друга, која је „никла“ на крају Улице Краљевића Марка.

У заједничкој акцији коју су спровели Град Вршац, ЈКП „Други октобар“ и Савет МЗ Загајица, учествовали су и становници села, који су том приликом сакупили 40 џакова пластичног отпада.

Милош Васић, члан Градског већа, задужен за заштиту животне средине, након завршеног посла је рекао:

„Становници наших села  постају свесни проблема које им стварају дивље депоније  па се све више укључују и помажу у акцијама које спроводи Град са својим јавним комуналним предузећем. Дивље депоније су један од највећих загађивача животне средине, почев од земљишта, воде, ваздуха, а директно угрожавају биљни и животињски свет. Годинама уназад, депоније су стваране на ободима наших села, расле све веће и веће до тренутка када су се својим ширењем приближиле самим насељеним местима“.

Град Вршац је у сарадњи са ЈКП „Други октобар“ и саветима месних заједница, ове године потпуно уклонио шест дивљих  депонија у сеоским срединама. Уклоњене су депоније у Влајковцу, Уљми, Великом Средишту, Потпорњу и, сада, и две велике депоније у селу Загајица. Такође, у самом граду уклоњене су две велике дивље и нехигијенске депоније, једна на крају улице Маргитски пут, поред насеља Балата, а друга, на самом улазу у Вршац из правца Румуније, одмах поред великог Вршачког канала.

Овим активностима градска власт шаље јасну поруку својим грађанима о томе колико је важна промена свести о очувању животне средине и  колико су за здравље свих грађана, посебно деце, штетне дивље депоније, као  и да само заједничким активностима може да се допринесе да Вршац буде још чистији и лепши, каже се у саопштењу из Кабинета градоначелнице Вршца.

Пројекат „Вршац некад и сад – оно што остаје“ суфинансира Град Вршац.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају

ставове органа који је доделио средства.