Покрајинска влада

Уручени уговори о набавци медицинске опреме за потребе за 24 здравствене установе

ВРШАЧКОЈ БОЛНИЦИ 26,2  МИЛИОНА ДИНАРА

• Биће набављен лапараскопски стуб са сетом инструмената за потребе хирургоије, урологије и гинекологије, цистоскоп са радним каналом за литотрипсије, затим…

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је, у петак, 5. априла, уговоре вредне 1,4 милијарде динара, за финансирање и суфинансирање набавке медицинске и немедицинске опреме, као и уговоре за инфраструктурна улагања представницима здравствених установа у АП Војводини.

Двадесет четири здравствене установе опремљене су новим ултразвучним, радиолошким и ендоскопским апаратима, хируршким инструментима, стерилизаторима, мониторима, операционим столовима, новим креветима и другом немедицинском опремом.

Општој болници Вршац опредељена су средства за набавку опреме у висини од 26.262.264,00 динара. Додела средстава  извршена је  по основу Јавног конкурса Покрајинског секретаријата за здравство.  На основу опредељених средстава  Општа болница Вршац   набавиће следећу медицинску опрему:  лапароскопски  стуб  са сетом инструмената за примену у хирургији, урологији и гинекологији, цистоскоп са радним каналом за литотрипсије за потребе службе урологије, батеријски моторни  систем за  службу ортопедије, анестезиолошке радне станице са комплетним хемодинамским мониторингом и  медицинску опрему  за оториноларингологију.

Набавка наведене  медицинске опреме има за циљ  очување  и унапређење  здравствене заштите.