Заједници заједно

Вредна донација  Дому здравља Панчево

ХИТНОЈ – ЗА ХИТАН ТРАНСПОРТ

• Компанија НИС је Служби хитне медицинске помоћи донирала санитет за безбедан транспорт новорођенчади, вредан шест милиона динара

Служба хитне медицинске помоћи Дома здравља Панчево добила је вредну донацију у виду новог санитетског возила са транспортним инкубатором за новорођене бебе којимa је неопходан хитан транспорт на Институт за неонатологију.

Ова донација, вредна више од шест милиона динара, која за циљ има правовремену подршку превремено рођеним, новорођеним бебама и одојчади, остварена је у оквиру програма „Заједници заједно 2019“ НИС-а.

РЕАЛИЗОВАНО 20 ПРОЈЕКАТА
Осим ова два пројекта у вредности од око 15 милиона динара, НИС је у оквиру програма „Заједници заједно 2019“ уложио 116,5 милиона динара у 20 пројеката за унапређење здравствених институција, а циљ сваког од њих био је подршка установама у којима се, пре свега, лече деца. Осим у Панчеву, пројекти су реализовани и у Београду, Новом Саду, Нишу, Чачку, Зрењанину, Пландишту, Кикинди, Кањижи, Новом Бечеју, Србобрану, Житишту и Пожаревцу.
Захваљујући овим пројектима здравствене установе у нашој земљи опремљене су савременим санитетским возилима за потребе хитне службе, возилима за потребе патронаже, ултразвучним апаратима за мониторинг кукова код новорођенчади, модерном стоматолошком и офтамолошком опремом, ЕКГ апаратима, инхалаторима и другом опремом од виталне важности за бригу о пацијентима.
  • Нови санитет са транспортним инкубатором првенствено је значајан за унапређење квалитета и безбедности у пружању здравствене заштите превремено рођеној деци, новорођенчади и одојчади. Главни циљ је унапредити безбедан транспорт деце и смањити проценат ризико фактора који могу да доведу до погоршања стања детета, као и да утичу на сам ток лечења и даље збрињавање – навео је др Стојан Вишекруна, директор Дома здравља Панчево.

Осим набавке санитетског возила са транспортним инкубатором, у оквиру овог програма покренут је још један пројекат – реконструкција и адаптација просторија на Одељењу дечје и превентивне стоматологије, у вредности од готово 9 милиона динара. Ова реконструкција започета је крајем протекле године.

С обзиром на то да су просторије дечје и превентивне стоматологије последњи пут кречене пре 15 година, а прозори и врата су дотрајали јер нису мењани од када је зграда изграђена, обавиће се кречење, замена подова, врата и прозора, као и адаптацију тоалета.