ТИМСКИ... запослени НИС-а знањем и трудом за добробит људи и заједнице

Сефкерин

Волонтери НИС-а уредили Предшколску установу „Бамби“

УЛЕПШАЈ! ПОДУЧИ! ОБРАДУЈ!

• У фокусу корпоративног волонтеризма НИС-а је помоћ социјално угроженим категоријама, деци и омладини, као и заштита животне средине

Захваљујући ангажовању волонтера НИС-а, малишани из Предшколске установе „Бамби“ у Сефкерину добили су на поклон уређен и светао простор, након што су „нафташи“ у суботу, 10 августа, „засукали рукаве“ и окречили зидове забавишта.

Уз помоћ донације запослених и компаније НИС,  простор ове дечје установе  у наставку акције биће оплемењен и новим дидактичким материјалима, завесама, теписима и фототапетама, како би деца из овог питомог војвођанског места у сваком тренутку уживала у пријатнијем окружењу.

Уређење сефкеринског забавишта је само један од пет пројеката НИС-овог Клуба волонтера који су недавно изабрани на компанијском конкурсу „Улепшај! Подучи! Обрадуј!“ са фокусом на развој заједнице. Пројекте су осмислили сами запослени НИС-а, који ће окупљени у тимове уложити време, знање и труд за добробит других људи и заједнице. Пре почетка реализације ових пројеката волонтери су прошли додатну обуку-радионицу, у организацији „Смарт колектива“.

Клуб волонтера НИС-а формално је основан 2018. године. У фокусу корпоративног волонтеризма НИС-а је помоћ социјално угроженим категоријама, деци и омладини, као и заштита животне средине. До сада је реализован већи број акција, попут уређења Фрушке горе, кеја на Тамишу, чишћења Петроварадинске тврђаве, као и уручења новогодишњих поклона деци у Општој болници „Студеница“ у Краљеву, Клиничком центру у Нишу, СОС дечијем селу у Краљеву и Дому за децу у Сремчици.