ЈЕДАН У НИЗУ... Ирена Вујовић и Јован Репац, након потписивања уговора

Пландиште

Влада Србије суфинансира уклањање дивљих депонија које угрожавају животну средину

ОПШТИНА ЈЕ ОДГОВОРНА И ЗА ОНЕ НЕОДГОВОРНЕ

• Ово је врло важан пројекат за општину Пландиште, који реализујемо захваљујући одличној сарадњи са републичким органима власти и Министарством, још један велики пројекат који има за циљ појачану бригу о заштити животне средине – изјавио је Јован Репац, председник општине

Председник Општине Пландиште Јован Репац  данас је  у згради Владе Републике Србије присуствовао свечаном потписивању уговора за доделу средстава за суфинансирање реализације пројекта превенције нелегалног одлагања и уклањања отпада. У име Владе Србије уговор је потписала Ирена Вујовић, министарка за заштиту животне средине.

„На основу спроведеног Јавног конкурса Министарства за заштиту животне средине, Општини Пландиште одобрена су средства за реализацију пројекта превенције нелегалног одлагања и уклањања отпада, односно уклањања дивљих депонија са локација које угрожавају и штете животној средини. Укупна вредност пројекта је 1.428.900 динара, од којих смо од Министарства за заштиту животне средине добили укупно 987.120 динара, док је локална самоуправа у складу са потписаним уговором дужна да обезбеди 441.780 динара илити 30% од укупне вредности пројекта. Ово је врло важан пројекат за општину Пландиште, који реализујемо захваљујући одличној сарадњи са републичким органима власти и Министарством, још један велики пројекат који има за циљ појачану бригу о заштити животне средине, о уређењу зелених површина и уклањању дивљих депонија“, изјавио је Јован Репац, након  потписивања уговора.

Ово је још један у низу пројеката који је одобрен Пландишту од стране овог министарства, што само говори о квалитету рада и енергији коју ова јужнобанатска општина улаже у реализацију пројеката.

„Постојање дивљих депонија је велики проблем, нарочито на ободима насељених места. Као и неодговорно бацање смећа, директно штети средини у којој живимо. Зато ће општинска управа Општине Пландиште предузети све законске кораке како се овакве депоније не би више стварале. Грађани Општине Пландиште се морају понашати одговорно по питању очувања животне средине и отпад одлагати на местима која су за то предвиђена, напоменуо  је Репац.

Пројекат „Општина Пландиште – грађанин у функцији главног актера локалне самоуправе општине“ суфинансира Општина Пландиште.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.