СТВАРАНО У СРБИЈИ... Марко Ћулибрк, председник РПК у обраћању привредницима

Економија

Велики одзив привредника на стручном скупу у РПК Панчево

КОМОРА КАО ПОУЗДАН ПОСЛОВНИ ПАРТНЕР

• Један од најзначајнијих пројеката који је представљен је „Стварано у Србији“, који је покренула Привредна комора Србије и креирала ознаку „Чуваркућа“ како би пружила подршку домаћим производима и произвођачима

Привредна комора Србије и Регионална привредна комора Јужнобанатског управног округа (ПКС-РПК Панчево) су јуче, 23. фебруара, у просторијама РПК Панчево одржали стручни скуп под називом „Привредна комора Србије – ваш пословни партнер“ Привредници нашег региона били су у прилици да се упознају са платформама за пословно повезивање са партнерима у земљи и иностранству. Циљ овог стручног скупа био је унапређење пословања и промоција производа.

Један од најзначајнијих пројеката који је представљен је „Стварано у Србији“ који је покренула Привредна комора Србије и креирала ознаку „Чуваркућа“ како би пружила подршку домаћим производима и произвођачима, али и едуковали потрошачи о важности куповине тих производа, као и о њиховом високом квалитету и домаћем пореклу. Поред поменутог пројекта представљени су други пројекти који за циљ имају унапређење пословања кроз Еxcelent SМЕ мрежу, која 10 година сертификује микро, мала и средња предузећа.

Сектор за стратешке анализе, услуге и интернационализацију представио је пројекте служби Привредне коморе Србије. Учесници стручног скупа били су у прилици да се упознају са платформама за пословно повезивање са партнерима у земљи и иностранству. Центар за дигиталну трансформацију представио је Дигиталну академију намењену правним и физичким лицима, платформу за управљање процесима набавке „Валуатор“ као и дигитални привредни водич за компаније у Србији.

Стручне службе представиле су и публикације и базе Привредне коморе Србије за информисање о пословним трендовима, индустријским политикама и подстицајима намењеним привреди, као и алате за финансијску процену пословних партнера и управљање ризицима пословања.

Велики одзив привредника и учешће свих компанија у дискусији омогућио је да стручни скуп буде активан, а одабране теме испуниле су очекивања привредника, каже се у саопштењу РПК Јужнобанатског управног округа.