ПРОЗА... Ана Жолнај Барца уручује награду Љиљани Томић за најбољи литерарни рад

Ковачица

Уручене награде најбољима на конкурсу „Михајло Пупин – родољуб и наслеђе“

КОРИНА, МАРИЈА, АЛЕКСАНДРА, МИХАЈЛО, МАРИСА…

   … Бранислав Чордић, Миливоје Форгић и Љиљана Томић – то су добитници првих награда у трима областима, у категорији основаца , средњошколаца и одраслих

У Галерији наивне уметности, 17. јануара, одржана је свечаност поводом додела  награда ауторима најбољих радова на конкурсу „Михајло Пупин – родољуб и наслеђе“.

На конкурс који је расписан почетком децембра, а окончан последњег дана  2019. године, пристигло је 68 радова из три области предвиђених конкурсом: ликовне уметности, мултимедија и књижевности.

У области ликовне уметности пристигло је 48 радова, и то у две категорије: од 1. до 4. разреда и од 5. до 8. разреда.

Прво место у категорији нижих разреда поделили су Корина Поволни, ученица ОШ „Маршал Тито“ Падина и Марија Пејић, ученица ОШ „Сава Жебељан“ Црепаја.  Обе су ученице 3. разреда.

У категорији од 5. до 8. разреда, за најбољи проглашен је рад Александре Власов, ученице 8. разреда ОШ „Михајло Пупин“ Идвор.

Што се тиче мултимедијалних радова, којих је пристигло четири, за најбољи  проглашен је рад групе ученика из Основне школе „Олга Петров“ Баранда.

У области књижевности и литерарних радова, било их је 16, у категорији нижих разреда за најбољи је проглашен рад Михајла Атанацковића, ученика 3. разреда ОШ „Сава Жебељан“ Црепаја, док је у категорији виших разреда прво место освојила Мариса Маран, ученица 8. разреда ОШ „Свети Георгије“ Уздин.

У категорији средњошколаца, за најбољи  проглашен је рад Бранислава Чордића, ученика Зрењанинске гимназије.

У овој области надметали су се и одрасли, и то са својим умотворинама из области и поезије и прозе.

Миливоје Форгић из Банатског Карловца је освојио прво место у сфери поезије, а Љиљана Томић из Панчева у области прозних радова.

Све радове оцењивао је жири у саставу: Маријана Мелиш, помоћница председника општине, Невена Глигоријевић Бугарчић, саветница за информисање, Ана Жолнај Барца, директорка Галерије наивне уметности, Слободан Стевановски, диоректор Општинске библиотеке, Светислав Закић, директор Дома културе „Михајло Пупин“ у Идвору и Бранислав Атанацковић, председник Савета за културу општине Ковачица.

(Фото: ФБ стр. Музеја М. Пупин)