ОПОВО ЗА ПРИМЕР... министар Томислав Жигманов и Милош Марков, председник општине

Опово

Угледни гости на миси посвећеној Светој Елизабети Угарској

НА КИРБАЈУ И МИНИСТАР ЖИГМАНОВ

• Лепо је видети да је сарадња са православном црквом и грађанима српске националности фантастична, да је добра међусобна солидарност и подршка, што нас чини радосним, тако да ћемо Опово увек истицати као пример доброг суживота, сарадње и солидарности међу грађанима – рекао је министар Томислав Жигманов

Верници католичке вероисповести у општини Опово, углавном Хрвати, обележавање Кирбаја започели су свечаном мисом посвећеној Светој Елизабети Угарској, заштитници Фрањевачког световног реда, у Католичкој цркви у Опову, на којој су биле присутне и бројне угледне личности.

Миси, одржаној 19. октобра, поред Милоша Марков, председника општине и Анке Симин Дамјанов, заменице председника општине, присуствовали су и Томислав Жигманов, министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Горан Каурић, заменик покрајинског секретара за културу, информисање и односе са верским заједницама и председник Удруге банатских Хрвата, Катарина Челиковић, равнатељица Завода за културу војвођанских Хрвати и други.

У ТОКУ ЈЕ МИСА… а на миси бројни гости из света политике и духовности

По завршетку мисе, Министар Томислав Жигманов је, истичући општину Опово као пример добрих међунационалних односа, рекао да је имресиониран оним што је видео, и унутар цркве и жупски двор.

„Такође, лепо је видети да је сарадња са православном црквом и грађанима српске националности фантастична, да је добра међусобна солидарност и подршка, што нас чини радосним, тако да ћемо Опово увек истицати као пример доброг суживота, сарадње и солидарности међу грађанима“ – напоменуо је министар Жигманов.

Милош Марков, председник општине, поручујући да је узајамно уважавање и поштовање грађана стална оповачка свакодневица, је:

„Желео бих пре свега да свим грађанима римокатоличке вероисповести честитам Кирбај и да им пожелим да га лепо прославе. Ми као локална самоуправа смо увек ту да подржимо сваку верску иницијативу на постулатима узајамног разумевања и поштовања, и реализацији заједничких пројеката у интересу наше локалне заједнице“ – истакао је Марков.

Прослава Кирбаја настављена је потом пригодним послужењем и дружењем.

(Фото: Глас Опова)

Медијски пројекат „Општина Опово – један путоказ за четири насељена места“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.