ПО ЖЕЉИ ГРАЂАНА... Маја Витман у Вашарској улици у Банатском Новом Селу

Банатско Ново Село

У току трећи круг радова на уређењу сеоске путне инфраструктуре

ЗА 18 МЕСЕЦИ УРЕЂЕНО 15 УЛИЦА

• Равномерни развој је основ здраве и добре политике и о томе јако водимо рачуна. У Банатском Новом Селу до сада смо урадили 15 улица, укупне дужине 12,3 километра – истакла је Маја Витман, градска менаџерка

У склопу реализације пројекта јавно-приватног партнерства, у Банатском Новом Селу је у току реализација треће фазе радова на сређивању путне инфрструктуре.

Тренутно је у току асфалтирање Вашарске улице, а потом следе радови и у улицама Доситеја Обрадовића и 7. јула. Биће то, иначе,13, 14. и 15. улица у Банатском Новом Селу, које ће бити сређене у последњих годину и по дана.

У друштву са представницима Савета Месне заједнице и одборника, радове је данас обишла Маја Витман, градска менаџерка:

У току су радови на асфалтирању Вашарске улице, у дужини од 1.050 метара. Упоредо са овом улицом, радове изводимо и у Доситеја Обрадовића и 7. јула. Ове улице су делегирали сами мештани, посредством Месне заједнице и оне су веома значајне за наше грађане. Ушле су у обухват приоритетних 15 улица које смо радили у оквиру пројекта јавно-приватног партнерства. Изузетно је добра сарадња са мештанима и даје значајан допринос у нашем раду. Становници Банатског Новог Села у појединим деловима су на асфалт чекали и педесет година. На основу разговора са њима видимо да су веома задовољни. Имали су довољно стрпљења и захваљујем им се на томе. Обећали смо да ћемо овакву врсту радова да спроведемо пројектом јавно-приватног партнерства које показује изузетне ефекте. Обишли смо више места у претходним данима, радови се изводе свуда у исто време, равномерно улажемо у развој сваког место кроз директна улагања из градског буџета. Равномерни развој је основ здраве и добре политике и о томе јако водимо рачуна. У Банатском Новом Селу до сада смо урадили 15 улица, укупне дужине 12,3 километра”, напоменула је Маја Витман.

Недељко Топић, председник Савета Месне заједнице Банатско Ново Село, истичући да су мештани овог села били пуно запостављени у претходном периоду је рекао:

Доласком Српске напредне странке на власт 2016. године и бригом Града свих насељених места па и Банатског Новог Села, овим јавно-приватним партнерством дошли смо до тога да смо преполовили, па и више од тога, број неасфалтираних улица у Банатском Новом Селу. Ради се у континуитету 18 месеци и за то време добили смо више од 12 км асфалта. А то није све. У наредном кругу радова очекујемо да ће бити још асфалтираних улица које су преостале, у току је припрема потребне документације за извођење радова. Нама је битна свака улица у Банатском Новом Селу, без обзира да ли се налазила у центру или на крају села. Свуда живе наши мештани и свима треба обезбедити пођеднаке услове за квалитетан живот и за рад. Као што видите, ми се трудимо да свим мештанима изађемо у сусрет и да све оно што је битно урадимо и то на најбољи могући начин, не само да буде урађено пред изборе како су то неки некада радили. Видите да ми радимо у континуитету. Откако смо преузели бригу о вођењу села урадили смо и еко-чесме, и капелу, и дечја игралишта и многе друге ствари које су биле неопходне. Тако и кад је асфалтирање у питању. Избори ће проћи за недељу дана, а ми ћемо наставити да радимо и даље”, рекао је Недељко Топић.

(Фото: EPA)