РАДОВИ У ТОКУ... радови на сређивању фасаде једне од зграда СБПБ „Ковин“

Ковин

У току су радови на сређивању фасаде још једне зграде Специјалне болнице „Ковин“

ЗА БОЉЕ УСЛОВЕ РАДА И БОРАВКА ЗА СВЕ

• Врше се стално радови на реновирању и адаптирању застарелих објеката, који су великим делом и завршени, чиме су омогућени бољи услови за боравак и лечење пацијената, као и рад стручног особља – истиче др Јованка Петровић, в. д. директора болнице

У Специјалној болници за психијатријске болести „Ковин“, која следеће године бележи 100 година постојања, интензивно се ради на прилагођавању инфраструктуре у складу са највишим стандардима. Врши се стално реновирање и адаптирање застарелих објеката, посао који је великим делом до сада и реализован, чиме су омогућени бољи услови за боравак и лечење пацијената и рад стручног особља – истиче др Јованка Петровић, в. д. директора СБПБ ,,Ковин“, подсећајући да су до сада завршени радови на санацији спољне фасаде на згради у којој се налазе Одељење за интензивни третман психотичних поремећаја – женско и Одељење за продужени третман психотичних поремећаја – женско. Вредност ових радова износила је 21.034.834 динара, а новац је обезбеђен из сопствених средстава Болнице.

РАДОВИ ЗАВРШЕНИ… једна од сређених зграда Болнице

Осим нове фасаде, завршено је и комплетно реновирање санитарних чворова и купатила на Одељењу за лечење болести зависности. Финансирање ових свеобухватних радова, у износу од 5.068.008 динара, омогућено је донацијом хуманитарне организације Лајфлајн из Чикага, чији је покровитељ Фонд Њ. К. В. принцеза Катарина, која континуирано пружа помоћ и подршку овој ковинској болници.

Директорка Петровић каже да су тренутно у току радови на обнови спољне фасаде зграде, , у којој се налазе Тријажно-пријемни одсек, Одељење за непсихотичне поремећаје и гранична стања, Дневна болница и Одсек за централно-психосоцијалну, радну и физикалну рехабилитацију.

Површина ове зграде је 1.934 метра квадратна, а средства за њену санацију, у износу од 21.598.279 динара, обезбеђена су, такође, из сопствених средстава Болнице – напомиње др Јованка Петровић, в. д. директора ове специфичне здравствене установе.