ОШ „ЖАРКО ЗРЕЊАНИН“... након сређене фасаде и идуће године и нова спортска сала

Бела Црква

У току су радови на изградњи нове спортске сале у ОШ „Жарко Зрењанин“

ЗА ГОДИНУ ДАНА СВЕ ЋЕ БИТИ…

• Поред изградње нове спортске сале, биће реновирана и постојећа, која је изграђена 1963. и од тада се на њој ништа није радило – истакао је Дарко Богосављевић, председник општине, прилико обиласка градилишта

Пошто је прошле године сређен улични део  фасаде и замењена столарија,   у највећој основној школи у Белој Цркви, ОШ „Жарко Зрењанин“,  у току су нови радови, радови на израдњи нове спортске сале, уз  истовремено реновирање оне постојеће, изграђене још 1963. године, и у коју до сада ништа није улагано на њеном одржавању.

Градилиште је у дворишту школе,у којем се изводе радови у вредности од 234 милиона динара,  обишао је Дарко Богосављевић, председник општине, који је том приликом рекао да ће нова сала имати трибине са 350 седишта и да ће, сем одржавања наставе физичког васпитања за ученике школе и развоја школског спорта,  она  испуњавати услове за одржавање и спортских такмичења.

-До сада на територији општине Бела Црква нисмо имали такву спортску салу тако да су наши клубови морали да одлазе на друга места на такмичења, када временски услови нису дозвољавали да се она одрже на отвореним теренима. Реконструкција мале сале подразумева замену изолације, нови кров, нову столарију, а биће изграђене и нове свлачионице, као  и туш кабине – рекао је председник Богосављевић, додајући да ће се „на крају свих радова урадити и партерно уређење дворишта. Како је планирано, сви радови требало би да буду завршени до новембра 2020. године.

Иначе, ова школа је основана још 1925. године, а име народног хероја Жарка Зрењанина носи непосредно од завршетка другог светског рата. Са нешто више од 400 ученика, највећа је основна школа у општини Бела Црква.

И.Б.

Пројекат „Општина Бела Црква – локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Бела Црква.