Панчево

Немачка компанија BROSE креће са реализацијом инвестиције у Панчеву

ПОСЕБАН ДАН ЗА ПАНЧЕВО, И НЕ САМО ПАНЧЕВО!

• У погону који ће, по плановима, са серијском производњом кренути почетком 2021. године производиће се електронски делови за моторе аутомобила

У петак, 15. новембра 2019. године, у Малој сали Градске управе Панчеву свечано је потписан уговор између Републичке дирекције за имовину Републике Србије, локалне самоуправе и немачке компаније BROSE, на основу којег ће ова компанија у Северној индустријској зони изградити фабрику, чиме ће реализовати раније најављену инвестицију вредну 180 милиона евра.

Уговор су, у присуству градоначелника Саше Павлова, заменика градоначелника Предрага Живковића и градске менаџерке Маје Витман, потписали: Niklas Beyes и Boris Michael Sonnekalb, у име BROSE d.o.o. а у име Републичке дирекције за имовину Невенка Зељковић, начелница Одељења за располагање грађевинским земљиштем Републичке дирекције за имовину Републике Србије.

Градоначелник Панчева Саша Павлов је овом приликом рекао да је ово величанствен дан за Панчево, Панчевце, али и целу Србију, пошто је ово први корак у изградњи фабрике светски познате компаније BROSE, у којој ће се производити електронски делови за ауто-индустрију и која ће се запослити око 1100 људи, од којих највише високообразованих. Он је напоменуо да је у плану и изградња истраживачког центра што, по њему, говори да је овај инвеститор дошао у Панчево са планом да у њему и остане.

Директор српског огранка компаније BROSE Niklas Beyes рекао је да је Панчево био лак избор за инвестирање због бројних погодности које овај град нуди, напоменувши да ће се на парцели величине 220 хиљада квадратних метара изградити фабрика, која ће производити електронске елементе за моторе и погонске делове аутомобила.