УЗ ПОМОЋ ГРАДА... Божидар Николић

МЗ Панчева

Божидар Николић, председник Скупштине МЗ „Младост“ Панчево

У СТАРИМ ПРОСТОРИЈАМА СА НОВИМ ЕЛАНОМ

• После две деценије, Скупштина МЗ “Младост” је пре две године успела да се врати у своје старе, али реновиране просторије
• Захваљујући новом руководству МЗ и помоћи градских власти много тога је урађено у протекле две године

Месна заједница “Младост” је пре две године, после много труда, успела да се врати у своје некадашње просторије из којих је пре две деценије изашла. – То је резултат нашег великог труда и један од већих успеха, каже Божидар Николић, председник Скупштине МЗ, са којим разговарамо управо у тим старим, односно сада новим и уређеним просторијама.

– Ове просторије у којима смо данас, из мени непознатих разлога, биле су издате и временом су претворене у право ругло овог дела града. Чим смо добили прилику, уз помоћ Града и тадашње Дирекције, после истека уговора о рентирању ових просторија, кренули смо у њихово реновирање за шта је било издвојено око два милиона динара да би се 2016. године коначно преселили. Данас се трудимо да нове просторије одржавамо што боље можемо, сваке године по мало улажемо у њих, зависно од  могућности. Као и у свему, трудимо се да се понашамо домаћински и да будемо рационални у вођењу месне заједнице – каже први човек МЗ “Младости” и напомиње да је то само једна од многих ствари које је ово руководство МЗ обећало у предизборној кампањи, а која је и реализована.

ОД МИНУСА ДО…

    Како он каже, за ове прве две године мандата, много тога је урађено, почев од изградње преко три километара водоводне мреже у улицама око Новосељанског пута, као и изградња канализационе мреже на Кудељарском насипу и делу Мисе где је у шест улица постављено скоро шест километара фекалне канализације. А када је реч о путној инфраструктури, током последње две године урађено је јавно осветљење државног пута на Новосељанском путу, а изграђене су пешачке стазе око Охридске чесме и Спортског центра, као и тротоар у Скадарској улици. – Око 90 посто домаћинстава данас је прикључено на водоводну мрежу, а и остали ће ускоро добити воду. Много тога смо урадили за ове две године, а посебно када се зна да када је дошао овај састав Скупштине МЗ, у каси нисмо нашли ни динара. Кренули смо од минуса и морам рећи да сам задовољан оним што смо до сада постигли. Све то не би било могуће без подршке градске власти и градских јавних и јавно-комуналних предузећа која су нам у свему помагали и то у најкраћем могућем року.

ОДЛИЧНА САРАДЊА… реновиране просторије отворио је градоначелник Саша Павлов, 22. априла 2016. године

Месна заједница “Младост” данас има адекватне просторије у које сви грађани могу доћи сваког радног дана од 8 до 16 часова како би пријавили неки свој проблем, а на који ће у најкраћем могућем року добити одговор, објашњава наш саговорник како ова МЗ данас функционише и оцењује да по први пут после много година грађани имају некога код кога могу доћи са својим проблемима. Председник Николић додаје да грађани долазе са различитим проблемима, али даље каже да, ипак, морају имати стрпљења јер је за њихово решавање потребно време. Николић за децембар најављује велики састанак са грађанима МЗ како би им приказали све оно што је Скупштина МЗ до данас успела да уради, али и да би видели који су то свакодневни проблеми грађана, додајући да МЗ “Младост” има одличну сарадњу са градоначелником Панчева, градским менаџером, Градским већем и комплетном Градском управом као и са свим јавним и јавно-комуналним предузећима у Панчеву.

И. Владан

(Старт 013)

 

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао

Град Панчево