Алибунар

У оквиру „Летњих дана Алибунара“, у суботу, 26. августа, и „Гулашијада“

БИЋЕ ТО ПРАВИ УГОЂАЈ, НЕ САМО ЗА ГУРМАНЕ!

Поред гурманлука, посетиоци ће моћи да уживају у прикладним наградама за све учеснике и у богатом културно уметничком програму, који већ по традицији увесељава посетиоце ове гастрономске манифестације

Летњи дани Алибунара“ су у току, разноврстан програм за све узрасте „сели“ се из места у место, а у суботу, 26. августа, следи и „Гулашијада“, гастрономска манифестација коју, уз подршку Општине Алибунар, организује Савет Месне заједнице Алибунар, на челу са председником Давором Петровићем.

На популарном излетишту Шица, које је недавно у акцији Месне заједнице потпуно уређено, скуп такмичара је у 10 сати, а почетак кувања гулаша је у 11 сати.

Као и сваки пут до сада, правила такмичења су унапред договорена и то: кува се гулаш од јунећег меса. Гулаш се кува у котлићу. Оцењује се укус, боја и густина. Свака екипа ће користити у припреми јунеће месо, зачине, прибор, и све друго потребно, лично и по избору. Гулаш се кува на природној ватри (дрва су обезбеђена) или на плину. Време за кување гулаша је 4 сата. Екипе саме бирају број чланова које ће учествовати. Такмичари су дужни да користе искључиво здравствено исправне намирнице у кувању и у обавези су да воде рачуна о ватри, огњишту, као и инвентару организатора „Гулашијаде“. Такмичарска екипа је дужна да надокнади штету ако је проузрокује неком врстом несавесног понашања, као и да обавести организатора уколико уочи неправилности било које врсте.

Поред гурманлука, посетиоци ће моћи да уживају у прикладним наградама за све учеснике и у богатом културно уметничком програму, који већ по традицији увесељава посетиоце ове гастрономске манифестације.

Како је циљ ове манифестације повезивање људи са природом, склапање пријатељстава, као и уживање у гурманским специјалитетима, желимо Вам срдачну добродошлицу! Хвала што нам верујете и цените наш подухват!“ – поручују из Савета Месне заједнице Алибунар учесницима „Гулашијаде“, као и свим њеним посетиоцима, којих ће, не сумњамо, бити у великом броју, јер знају већ шта их очекује, и природа, и музика, и забава, и дружење, и – разуме се – па кулинарски специјалитет, звани – гулаш.

Све се зна, само се победник и његов „нај-гулаш“ не знају. Сазнаћемо и то, у суботу, тамо негде око 16 сати.

Медијски пројекат „Општина Алибунар – много је раскрсница, али један је путоказ“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио
средства.