Саша Павлов и Тигран Киш са добитницима Новембарске награде (Фото: Градски портал)

Панчево

Свечаном седницом Скупштине града обележен Дан града Панчева

СТО ГОДИНА ПОСЛЕ

• На свечаној седници Скупштине града, четворо Панчеваца добило је Новембарску награду за постигнуте резултате у свом раду и допринос своме граду
• Даљи развој привреде и отварање нових радних места биће  приоритет градске власти у наредном периоду

Дан града Панчева је и овог Митровдана, као и претходних година, обележен свечаном академијом, одржаном 8. новембра, у подне, у дворани Културног центра Панчева. Свечана седница Скупштине града Панчева којој су, поред градских функционера присуствовали и бројни гости из јавног живота овог града, као и гости Града Панчева из других локалних самоуправа и грађани Панчева, отворило је Панчевачко српско црквено певачко друштво својим извођењем српске химне “Боже правде”.

Градоначелник Панчева Саша Павлов је, у свом обраћању присутнима, најпре честитао Дан града свим Панчевцима, а онда се осврнуо на све оно што је обележило живот Панчева претходних годину дана. Отварање Северне индустријске зоне и долазак немачке компаније ZDF он је навео као најзначајнији резултат напора градске власти, али и то што је Панчево данас међу најтранспарентнијим и најинвентивнијим локалним самоуправама у Србији. Поред реконструкције панчевачке Опште болнице, даљи развој привреде и отварање нових радних места биће оно на чему ће се у Панчеву највише радити у наредном периоду, најавио је градоначелник Павлов.

Централни догађај ове свечане седнице свакако је била додела Новембарских награда, признања којима Град Панчево сваке године награђује оне Панчевце који су претходних година својим радом оставили трага у животу свога града. Ове године Новембарске награде уручене су др Драгиши Ђорђевићу, за достигнућа у области здравства, Николи Влајићу и Ивану Ивачковићу, за њихов допринос у области културе и уметности, као и Далиборки Бојковић Брети, за њен допринос у области образовања.

Дан града Панчева прославља се 8. новембра, на дан када је 1918. године српска војска ослободила град од аустроугарске власти, тако да се ове године обележава и јубилеј, 100 година од овог историјски важног догађаја за Панчево. Тим поводом је председник Скупштине града Тигран Киш током јутра положио и венац на споменик борцима палим током Првог светског рата на старом Православном гробљу у Панчеву.

И. Владан

 

(Старт 013)

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао Град Панчево