СКУПШТИНА ГРАДА... Јована Миловановић у одборничким клупама

Месне заједнице Панчева

Јована Миловановић, председница Скупштине Месне заједнице „Стрелиште“ Панчево

СВЕ ПРОБЛЕМЕ РЕШАВАМО У НАЈКРАЋЕМ РОКУ

• Добра сарадња са градским структурама, јавним и јавно – комуналним предузећама, неспорно нам олакшава решавање проблема наше месне заједнице
• На територији ове месне заједнице налази се највећа основна школа у Јужнобанатском управном округу

Панчевачка Месна заједница „Стрелиште“, по броју становника и својој површини од преко 1,33 квадратна километра свакако је једна од већих месних заједница у граду Панчеву. На територији ове месне заједнице налази се највећа основна школа у Јужнобанатском округу и два вртића, што свакако говори у прилог броју становника и величини ове месне заједнице.

  Скупштина Месне заједнице „Стрелиште“ има 15 чланова. На челу Скупштине је председница Јована Миловановић, која је са преосталих 14 “скупштинара“ на изборима 2016. године, преузела одговорност за функционисање Месне заједнице „Стрелиште“,  и то на период од четири године. Како нам је рекла председница Миловановић, просторије Месне заједнице „Стрелиште“ су отворене како за проблеме тако и за сугестије суграђана из овог панчевачког насеља свакога дана током целе недеље.

-Становници „Стрелишта“ нам се обраћају у вези са различитим комуналним проблемима који, углавном, годинама раније нису решавани иако су били планирани у плановима активности Месне заједнице. Ми се трудимо не само да их решавамо, него и да и решимо што је могуће краћем року. Такав свакодневни контакт са нашим суграђанима  омогућава нам да проблеме сагледамо са свих страна и, у складу са тим решавамо их на најефикаснији начин и то на задовољство свих становника нашег великог насеља – каже председница Скупштине Месне заједнице.

МАЛИ БУЏЕТ, АЛИ…зграда МЗ „Стрелиште“

Када је реч о раду Месне заједнице и сарадњи са градским властима, наша саговорница нам каже да је Месна заједница на чијем је она челу, свакодневно у директном контакту са највишим градским нивоима власти. Добра сарадња са градским структурама, јавним и јавно – комуналним предузећама, неспорно нам олакшава решавање проблема наше месне заједнице у најкраћем могућем року.

Оно што је планирано од стране Скупштине Месне заједнице свакако је аплицирање на будуће пројекте који могу додатно побољшати квалитет живота свих наших суграђана. Месна заједница има јако добру сарадњу са Основном школом, те често пружа разну техничку и логистичку подршку овим образовно-васпитним установама.

– Месна заједница „Стрелиште“, за разлику од осталих градских месних заједница, располаже са врло малим буџетом, од свега 550 хиљада динара, те вeће активности на нашој територији нису изводљиве, али захваљујући доброј сарадњи са јавним и јавно-комуналним предузећима сви проблеми се решавају у врло кратком временском року на задовољство наших грађана – каже председница Скупштине Месне заједнице „Стрелиште“ Јована Миловановић, која је уједно и одборница СНС у Скупштини града Панчева.

И. Владан

(Старт 013)

 

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао Град Панчево