Вршац

Поклони за ђаке – прваке и на почетку ове школске године

СВАКОМ РАНАЦ СА ФЛУОРОСЦЕНТНИМ СВЕТЛОМ

Али и саобраћајни буквар „Пажљивкова правила саобраћаја“

Град Вршац је као и претходних година, поводом почетка школске године, обезбедио  поклоне за све ђаке-прваке. Сваки првак добиће школски ранац који на себи има флуоресцентне траке које видно означавају ученике у саобраћају.

С обзиром да се наши прваци поласком у школу, сусрећу по први пут озбиљније са саобраћајем, Град ће, уз пригодне поклоне и честитку градоначелнице Драгане Митровић, поводом поласка у школу свим првацима уручити и саобраћајни буквар „Пажљивкова правила саобраћаја“. Буквар  је прилагођен овом узрасту и на лак начин ће помоћи првацима да се уз помоћ својих учитеља и својих родитеља упознају са саобраћајним правилима.

Безбедност ученика у саобраћају је приоритет Града Вршца и овим чином желимо да скренемо пажњу свим учесницима у саобраћају да деца веома лако погреше али ми који смо свакодневни учесници морамо да бринемо о њима и немамо право на грешку“, наведено је у саопштењу Савета за безбедност саобраћаја Града Вршца.

Као резултат у перманентног улагања Града Вршца у безбедност деце у саобраћају, успостављен је тренд смањења саобраћајних незгода у којима су учесници деца и овом приликом Савет за безбедност саобраћаја апелује на све који учествују у саобраћају да строго поштују саобраћајне прописе.

Пројекат „Град Вршац – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира Град Вршац.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.